torsdag 1 september 2016

Gluten och mjölkfri smulpaj

Hej! Denna paj gjorde jag när vi hade kräftskiva tillsammans med grannarna varav flera har allergier. Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri. ;) Första jag gjort men vill gärna komma ihåg receptet så sparar det här. 
Gluten & mjölkfri smulpaj
3 dl  glutenfri ljus mjölmix
125 g mjölkfritt margarin 
1 1/2 dl socker
3-4 dl bär eller frukt
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda glutenfri mjölmix med 1 dl socker i en bunke. Dela matfettet i tärningar och finfördela det med mjölet till det blir en kletig deg. 
Smöra en pajform ca 24-26 cm i diameter. Lägg i frukt eller bär, sockra lätt. Ev. behövs potatismjöl om du använder bär som lätt blir vattniga, och mer socker vid tex. rabarber. .
Fördela sen degen över bären. 
Grädda pajen ca 30 min till fin färg. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...