måndag 5 september 2016

Negativ spiral, helgen och filmer.

Ja vad ska man säga? Känns som om vi är inne i en negativ spiral just nu. =( Sjukdomar och saker som går sönder, pengar pengar pengar!! 
Jaja. I torsdags var vi iallafall på bättringsvägen både jag och Tiril, jag hade mest hosta på nätterna bara. Jag var ledig torsdag fredag så hon fick vara hemma med mig hela veckan. Mattias var in till sin pappa efter jobbet och hjälpte honom så han kom sent hem på torsdagen, jag och ungarna fick mysa på själva. 
Mina föräldrar kom förresten ner i onsdags och lämnade av lite grejer, de var snälla och passade barnen medan Mattias for till Birsta och köpte ny TV (jag jobbade ju kväll)! Så den gamla trasiga blev snabbt utbytt och vi slapp vara utan TV så länge, vi köpte DENNA på Siba, 55 tum.HITACHI 55HZT66K. Stor bildskillnad mot den gamla. =) 

Åter till torsdag, när Mattias kommit hem och landat lite hann han måla lite i uterummet medan jag tog ett efterlängtat bad (första på läänge!) och ungarna varvade ner inför sängen. Jag hade ju lite lillhelg eftersom jag sen hade jobbhelg framför mig. 


På fredag när jag vaknade var jag mer förkyld, igen! Toktäppt. Dumt nog känns det som om det kanske var badet som utlöste det, att jag hade fått Tirils smitta i kroppen. =( Jaja, skönt bad var det iallafall. 
På kvällen var vi bjudna till Theres och Samuel på "Taklags-och-födelsedagsfest" (de har skaffat inglasat uterum och Samuel har fyllt år). Vi hade inte ordnat nån barnvakt och eftersom jag var skruttig, så gick vi över någon timme bara, men det var jättetrevligt! 
Vi gick sen hem och la barnen och såg film i uterummet.
På lördag var det jobb för mig, 12-20.30! Var värre i förkylningen och blev helt slut men det funkade. När jag kom hem från jobbet hade Mattias målat lite på ytterfasaden, städat och svabbat golven, och tänt en massa ljus. Myskänsla, älskar dessa ryck han kan få. ;) 

Igår söndag hade jag delad tur. Hostat hela natten och var helt slut, men ingen feber så jag tänkte att jag kör på (Mattias tyckte dock att jag var för tjurig för mitt eget bästa...) Men under förmiddagen på jobbet kändes det värre och jag bara hostade, så Nadde var snäll och ringde in vikarie för mig till eftermiddagsturen så jag fick vara hemma, vilken lättnad!! Jag la mig och sov någon timme istället. Jag är hemma idag med från både jobb och skola, ringt VC så får vi se om jag kan få nån hostmedicin iallafall, men de hade ingen tid förrän imorgon. ;/. 

Mattias har fixat och grejat i helgen! Förutom allt kring inlämning och hämtning av bytardagsprylar (sålde lite över hälften av det vi lämnat in, ungefär som vanligt ;)) och hans ryck i lördags, har han även bla. målat uterummets väggar invändigt nästan klara... 

...varit och shoppat byxor med Kiron som ju hade byxkris (och hämtat ut mitt H&M-paket, behåller två av tre byxor där ;))..

...och på mitt uppdrag köpt fyra kuddfodral på JYSK, de hade bra erbjudanden på dessa, 25 kr st. Inspiration inför höstinredning påbörjad! 

Och saker som går sönder då... Barnen råkade ha sönder vår typ 6 månader gamla surfplatta, en spricka rakt igenom. De hade inte fällt igen skyddet på den. Vet ärligt inte om vi ids köpa en ny, den används mycket flitigt men vi är ju inte gjorda av pengar direkt! Och på försäkringen får vi bara ut 150 kr efter självrisken. =( Negativ spiral som sagt, min mobil, TVn, och nu surfplattan (ja och kameran för inte så längesen!), vad kommer härnäst?! Och dessa sjukdomar på det, jag ORKAR INTE MER. ='( Så grymt less. 

Vi har iallafall hunnit med lite mysiga filmer i helgen. I fredags såg vi spännande "Hush", om en dövstum kvinna som blir terroriserad av en mördare, fången i sitt eget hus. ;) 


Och igår tog vi söndagsmys igen med barnen, vi såg "Micke och Molle" som ingen av oss minns fast vi nog alla sett den nån gång förut. 


Och när barnen somnat såg jag och Mattias äntligen "The Conjuring 2", som är en sån där hypad rysare jag längtat lite extra mycket efter att se. Och den var bra! 

Nu är jag ensam hemma, har vilat och läst halva dagen, sett lite "Twilight". Måste snart släpa mig ut och hämta barnen, Mattias kommer hem sent idag eftersom han fick lämna imorse. Tiril var såå glad över att hon äntligen skulle få gå på skolan igen! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Ja mam blir inte lyckligare av pengar sägs det.. men det är betydligt enklare att leva när man har dom...
Fina kuddar!
Krya på! Själv har vi *peppar peppar sluppit alla sjukdomar man kan åka på såhär i terminsstarten.
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...