söndag 18 september 2016

En till Penicillinkur, och recept på Luftig Kokoskaka!

Hej! Sista jobbnatten för helgen då.
I morse när jag kom hem vaknade barnen i ungefär samma veva. Kirons öra kändes lite bättre sa han men upptäckte att han var alldeles kladdig så det hade ju värkt hål... =/.
De har varit ner till primärvården idag och han fick påbörja penicillinkur han också. Dock inte halsfluss tack och lov men svullen och röd i halsen och äter dåligt.
Feber ikväll på 38,5.  Ikväll så klagade han över ögat också, och vi kan lägga till ögonfluss till allt annat! Rinnigt och kliigt. Stackars sötnos. =(
Tiril hör fortfarande jättedåligt så vi vill nog gärna att de kikar i hennes öron också, annars är hon piggare, och M är inte bättre. Så alla tre är hemma även imorgon.
Vilken sjuksnurra vi hamnat i!

Själv är jag som sagt på jobbet. Imorse bakade jag filmjölkslimpa till de boende, är så sugen på att baka matbröd hemma också om bara tid och ork finns!
Den här goda Kokoskakan bakade jag på jobbet för några veckor sen. Fotot taget med min gamla usla mobil så ni får ursäkta bildkvalitén!
Luftig kokoskaka
3 dl vetemjöl
1,5 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
150 g smör (rumsvarmt eller lite micrat så det blir mjukt)
2 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form ca 25 cm i diameter (med löstagbar kant)  och bröa med kokosflingor. Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda torra ingredienser och blanda sen ner i sockersmeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen ca. 40 min. Låt svalna lite innan servering. Smaskigt tillsammans med lättvispad grädde och bär. =)


Ikväll innan jag gick på jobbet hade vi lite filmmys och såg på Disneys "Ringaren i Notre Dame". Varken jag eller M minns den fast jag i alla fall sett den som barn.
Gott att ha isglass hemma när man har halsont! ;)

Sötfian längtar såklart tillbaka till förskoleklassen, hittills har hon ju varit mer sjuk än närvarande. Snart så!
När vi kikade igenom kusinernas arve-kläder var det en del hästtröjor till Tirils glädje.


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...