söndag 10 januari 2010

Min graviditet v. 39.

Kiron sov lite oroligt inatt så jag är lite mör idag, har svårt att somna om på morgonen och ta sovmorgon om jag vaknat när M och Kiron kliver upp... Tänker försöka planera in en vilostund idag också.
Vi såg "Transformers-De besegrades hämnd" igår kväll och därför blev det också lite sent med Kiron som vaknade och var ledsen... Filmen var bra, mycket action som det ibland är ganska svårt att hänga med i med robotar hit och dit, men annars så!

Ja igår gick vi ju in i v. 39 i min graviditet, så vi tog som vanligt magbilder! =)

Haha strumpbyx-streck över magen...snyggt! Men det är svårt att hitta riktigt passande kläder nu när magen är så stor...mycket jag hade med Kiron sitter också inte riktigt bra längre. Snacka om att man känner sig osmidig nu...

Vecka 39: 9 jan - 15 jan 2010 (info från familjeliv.se)

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...