tisdag 5 januari 2010

Förlossningsnödvändigheter, sånger och böcker.

Ja..min namnsdag idag! Mamma/mormor har sagt att hon tror/tycker att knyttet ska komma idag. Men näää....känns inte som så. Har lite magvärk till o från bara, känns som om knyttet försöker spänna ut magen så benen ska komma genom skinnet ibland... Och det trycker nedåt mycket till o från. Drömde inatt att vi var på väg in till förlossningen, är lite orolig för det där. Om det händer på natten, lösa allt praktiskt med Kiron osv. Hur kommer han att reagera?

Packade bebis väska igår, och skrivit ner vad vi ska ha med oss själva. Plockat ihop en del av det också men mycket går ju inte att packa förrän i sista minuten. Kan ni hjälpa mig med tips om vad som kan behövas under själva förlossningen?? Har ju inte varit med om just det tidigare, bara i planerat kejsarsnitts variant. Nu vet man ju inte alls hur det kommer att bli, men...Jag har skrivit ner utan inbördes ordning:

Tjocksockar (frusen om fötterna)
Penna papper
Bindor
Cerat
Bok, tidning
Gravidbok
AvslappningsCD/musikskivor
CD-spelare?
Kamera foto/film+laddare
Mobiler+laddare
Favoritdryck
Lite ätbart (till Mattias, läser man överallt, men vad menas egentligen med det??)
Ev. riskudde man kan värma
Nån bekväm T-shirt om jag ej vill ha landstings-skjortan
(patientbricka o id-kort har jag i handväskan)

I övrigt har jag ju en till väska med saker som kommer till användning efteråt, men det vet jag väl det mesta som behövs.

Igår packade vi som sagt knyttets väska.
Plockade oxå bort en hel del julprylar, vi vill göra det nu så det inte hänger kvar efter att knyttet kommit. Idag åker nog de mesta julgardinerna ner också.

Efter maten igår så gjorde vi som ofta, medan M plockade bort disken så satt jag och Kiron och sjöng. (Haha, nu låter vi som värsta familjen Von Trapp!=)) Sjöng lite allt möjligt, och när jag sjöng "Klappa händerna" så utbrast han "Vovve!!!" och sprang iväg. Jag och Mattias blev som frågetecken, vad menar han?? Han hämtade sin Learning Puppy! Den sjunger Klappa händerna...och Teletubbies sjunger "Huvud axlar knä och tå"... vilket minne. Lilla sötnos.

Här flinar vi upp oss ordentligt för kameran, under vårt kramkalas!! (Kiron har fortfarande mat runt munnen, stiligt!)

Läste innan läggdax, bla. "Busiga Bebben" bok med flikar, den tyckte vi båda var riktigt rolig! Tips för den som väntar syskon!

5 kommentarer:

maria sa...

Packa lätt!
Hoppa över cd spelaren de finns! och grav boken, du upplever det ju det då och jag tror inte du kommer slå upp något då =)

En sak min väska ska innehålla är NYA myskläder åt mig, det saknade jag första gången och hade med mig andra. Inga tighta brallor, tänk på blöjan!

Ät bart hann vi ej med men de gick så fort ju... men tänk inte bara på mattias ta med något om det är något du brukar bli sugen på också. Men ex risi frutti, macka läsk....

Lite tips.

Kram maria

sofie sa...

Det e såå spännande att vi skall ha exakt samma datum.
Undra vem som kommer ut först?!
Glöm inte att skriva en kommentar när det är dags, om du hinner förståss! Ha ha

Ta det lungt nu i slutet

Kramar Sofie

Evelina sa...

Grattis på namnsdagen!

Med något ätbart tror jag man menar om förlossningen drar ut på tiden så han blir hungrig. SEdan kan det vara bra med något ätbart som ger lite energi även till dig. Jag har inte kunnat äta under mina förlossningar men Peter har ätit det med :-)

Bindor efter förlossningen tror jag man får där...

Det allra viktigaste tycker jag ändå är kameran!


Åh vad spännande!!!! Det kommer gå jättebra!

Maria sa...

Åh, vad roligt med alla förberedelser inför bebis ankomst! När har du bf? Magen hade ju sjunkit en hel del! Roligt att se, en annans mage sjönk ju aldrig då barnen aldrig kunde sjunka ner och fixera sig heller.
Grattis på namnsdag i efterskott! Är urusel på att komma ihåg namnsdagar! Vi firar det aldrig nå speciellt här hemma.
Nu måste du uppdatera bloggen varje dag annars kommer jag tro att du är och "klämmer ut" en bebis! =)
Kram och lycka till!!

Annica Hopstadius sa...

Hej Hanna!

Hamnade på din blogg och såg att det är nära nu! Spännande med en till liten i familjen =) Måste bara få tipsa om att ta med dig godis eller något annat med MASSA socker i för snabb energi, det saknade jag som tusan och tugga sockerbitar är ingen höjdare =) Lycka till!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...