söndag 3 januari 2010

Gjort gipsmage, lite tankar o min graviditet v. 38!

Sov en till natts skön sömn natten till igår, endast avbruten av den ständiga kissnödigheten men somnade om snabbt...skönt.
Vi gjorde gipsavgjutningen på magen innan vi for och hämtade vår saknade son. Gick bra och snabbare denna gång att göra den än när vi väntade Kiron. Magen ser större ut denna gång om man jämför gipsavgjutningarna. =) Detta är det närmaste nakenbild jag kommer visa! =)

Kiron blev överlycklig när vi kom, ville knappt klättra ner ur famnen, och då bara för att dela ut nån extra kram. Vi for snart hemåt igen, han babblade på i bilen om att "hemma bada, mat!" =) Så det var det vi gjorde, han fick bada och äta mat. Sen sova efter att ha kollat upp så alla leksaker fanns kvar och gosat med mamma till kvällslellen, somnade ganska snabbt.
Vi såg Olycksfågeln och la oss sedan, är glad att ha lillen hemma, skönt med egentid men man saknar ju honom oxå!

Idag har jag haft magont igen (förvärkar????), jobbigt att jag inte orkar göra det jag föresatt mig. Känner stress över saker att hinna göra innan knyttet kommer. Men men, man får väl ta det som det blir...Läser och läser om förlossning osv. man är ju helt borta. Tvättat overaller och babyskyddsklädsel m.m....
I eftermiddag kommer mina föräldrar hit och äter med oss, ska äta tacos. Är helt dagvill, visst är det söndag idag? Till veckan blir det förhoppningsvis lite vardag igen, Kiron ska på dagis på tisdag, och på eftermiddagen har vi beställt extra tid för vägning och mätning av honom av ren nyfikenhet, annars har man ju ingen speciell 2-årskoll.

Igår gick vi ju också in i en ny graviditetsvecka, v.38, 37 fullgångna. Här är en bild från igår, v.37+0. Bristningen som syns fram på magen har tillkommit denna graviditet, sitter precis från kejsarsnittsärret...tråkigt men inte så mycket att göra, jag har smörjt magen och så...


Vecka 38: 2 jan - 8 jan 2010(info från familjeliv.se)
Vecka 38
Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...