fredag 8 januari 2010

Uppdatering senaste dagarna: BVC, kyla, inredning, inköp och böcker.

Ja, nu är datorn fixad, hoppas det håller sig nu då. Måste bränna ut alla bilder man har liggande på datorn ifall det skulle bli nåt mer kajk, vill ju inte tappa dem!!!

Vad har vi haft för oss de senaste dagarna då? Ja...lite allt möjligt. Har ju varit svinigt kallt, nedåt -27 grader, så ute har vi inte kunnat vara. Kiron var på dagis i tisdags och igår, var ju helgdag på onsdag. Jag har passat på att sy lite, haft ganska bra ork. Syr på mycket samtidigt så vi får se vad som blir klart först.

Var iväg på BVC, beställt en speciell tid för vägning och mätning. Han är 2 år och 2,5 månad gammal 92,2 cm lång (men jag tyckte han hukade sig lite...) och väger 13,9 kg med kläder och blöja. Låg mitt på kurvan i vikt och lite över i längd.
Han tyckte det var lite läskigt hos BVC först, fick ju vaccin där sist, men smälte snart. Vi satt kvar och pratade en hel del med vår BVC-sköterska, om att få syskon osv. Hon sa att man blir kallad kring 3-årsdagen för koll igen, bla kollar de då hur stor ordförståelse de har, men sa att det blir nog inga problem, tydligen är Kiron tidig och använder 3-årsmeningar. =) Lite otydligt ibland men han sätter ihop orden bra.

M har varit aktiv och tagit bort allt juligt och bytt gardiner (nåt rum kvar med julgardiner bara men de ska strax bort!) . Han har satt upp molnlampan i Kirons rum, som han fick i julklapp av våra kära vänner familjen Fahlén/Johansson. (Tack förresten för tipsen om illamående till Ia, hon har fått prova Lergigan nu! Och tack för tipsen till mig ang. förlossningsväskan, fick lite nya tips!)
I vardagsrummet blev det helt nya gardiner, i vår ska vårt vardagsrum gå i lila! =) Inte riktigt klart än, ska till mer kuddar bla. Som ni ser så har vi blivit med trappmaskin också, har lånat av svärmor, M använder den ganska flitigt, jag får väl gå där om nån månad..=)


Vi har oxå inhandlat små prylar till knyttets födelse. H*n ska naturligtvis ha en "första nalle"... fast vi har fått gömma den så inte storebror tar den före. =) Lurvig söt sak!

Igår tog vi en mini-runda på stan för att hitta mysbyxor till mig. Blev ett par bruna i velour, som jag ska få lyx-lufsa runt i efter förlossningen, tillsammans med mina nya jaquard-tjocksockar. =) Men byxprovning straffar sig, är imponerad att jag pallade att prova 4 st!! Kändes rejält i fogarna igårkväll och idag...

Vi var också på biblioteket igår, lånade hela 15 böcker till Kiron, låter mycket men man läser ju ut dem på 1 minut...=) Vi har ett så fint bibliotek, så snart Kiron såg lekskulpturen "Äpplet" så utbrast han "Klättra!" (för övrigt en favoritsysselsättning för honom...) Han älskar verkligen när man läser för honom så det gör vi på kvällarna nu till lellen.

Sover ganska dåligt på nätterna igen, både vi och Kiron. Jag vaknar gång på gång...och har svårt att somna om varje gång lillen väckt mig. Är väl mycket bearbetning i kroppen den sista tiden, både psykiskt och fysiskt.

Fredag igen då! Idag ska vi äta örtgratinerad fläskkotlett och strips...=) MMM. Sen börjar ju "Let´s dance", faktiskt ett av dessa "familjeunderhållningsprogram" som vi gillar. Så det ska vi se åtminstonde början, spela in slutet för kl. 21 är det ju "Morden i Midsomer", skulle svimma om jag missade det!!
Nu ska jag gå och baka ihop deg till jäsning, ska baka kanelbullar och formbröd idag har vi tänkt, gör det jag orkar så får M hjälpa till mycket. Ha det!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...