tisdag 30 augusti 2016

Ugnsraggmunk, veckomatsedel och höststress.

Ja nu känns det vardagsstressigt igen! Tiril är mer snuvig idag, men hostar mer slemhosta än krupphosta, så det är ju på sätt och vis skönt. Idag vabbade Mattias nån timme från jobbet och kom hem så jag kunde gå på kvällsjobbet, blir likadant imorgon. Har gått rätt bra att jobba. =)  

På ledig tid har  jag fullt upp med att märka upp kläder till bytardagen, och vi har också rensat leksaker, barnen har själv fått säga till och Tiril har faktiskt varit ganska duktig tycker jag. Kiron har mer svårt att skiljas från saker, brås på mig som liten (och den svårigheten kanske finns kvar till viss del fortfarande kan jag erkänna även om jag är myyyycket duktigare på det nu än förr!) Det i kombination med dålig sömn och sjukdom gör att inte mycket annat hinns med känns det som. Mattias målade förra veckan flera lager i uterummet, men denna veckan får det nog stå tillbaka en hel del. Jag jobbar ju dessutom fyra kvällar (egentligen fem men vabbade ju igår) så vi hinner inte ses så mycket. Tråkig stressvecka som sagt! 

Här är en smarrig vardagsrätt som Tiril kommenterade: "Jag skulle kunna äta 1000 portioner av den här maten!" Haha! =D Receptet hittade jag hos ICA och vi åt den för någon vecka sen.
Ugnsraggmunk
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
2 bakpotatisar
1 msk smör eller margarin
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en jämn smet.
Skala och riv potatisen grovt. Tillsätt den genast i smeten så att den inte mörknar.
Smörj en långpanna (30x40 cm) med matfettet och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills smeten har stelnat och fått fin färg. 
Vi serverade tillsammans med knaperstekt bacon, rivna morötter och lingonsylt. =) 

Här är matsedeln för denna vecka! Vi har fått äpplen av mina föräldrar så det blir en del att ta rätt på, ska se om jag hinner baka nåt men de två recepten med länkar innehåller också äpplen, härligt med höst på det viset ;) : 
MÅN: Pasta med kalkon och färskost
TIS: Fryslasagne (Hanna jobbar kväll)
ONS: Hamburgare med mos (Hanna jobbar kväll)
TORS: Currykorvgryta med äpplen
FRE: Fylld kyckling Allt-i-ett-lergryta

LÖR: Tonfisksallad (Hanna jobbar kväll)
SÖN: Mattias pannkakor (Hanna jobbar kväll)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...