onsdag 10 augusti 2016

Tripp söderut del 1: Söderfors Camping och Skansen!

Nu har jag hunnit gå igenom bilderna från vår lilla 5-nätters semestertripp, och som vanligt när det gäller oss så var det en hel del bilder.... så jag har delat upp resan i tre inlägg. ;) Veckan var väl sommarens varmaste så vi höll på flyta bort mest hela tiden! 

MÅNDAG 25/7
Bar iväg neröver ;) Vi ville ta en campingnatt nånstans på väg ner till Stockholm, och vi landade på... 

...Söderfors bad och camping! Enkla men ganska mysiga stugor, och bad ingick i priset (framgick inte direkt av deras hemsida men ett stort plus!). Vi slängde oss i vattnet direkt! 

Efter nån timmes bad sökte vi upp typ den enda restaurangen på denna lilla industriort, med god pizza! Det verkade getingarna också tycka. ;) 

Sen en skön promenad tillbaka till campingen. Tycker att Söderfors var en mysig ort, fina små hus och som en egen liten "gamla stan" nära campingen. =P 


Lite Yatzy innan läggdax! Vi upptäckte att Tiril fuskar i spel, haha! 

TISDAG 26/7
Mot Stockholm! Anlände till Best Western Bromma Plus kring lunchdags. Ett ganska anonymt hotell men mysiga rum. Helt ok! 
När vi fått i oss lite lunch och frågat efter bästa kollektivtrafiken in till stan så fick vi åka lite buss, tunnelbana (första gången för allihop) och färja ut till Djurgården. Tog typ 45 min kanske, om man gick direkt från punkt till punkt? 

På färjan! 

Vi sökte upp Skansen som var dagens sevärdhet. Först och främst Skansen Akvariet. Såklart blev lemurerna stora favoriter, som alltid. Härliga djur! 


Flodhäst VS. Kiron! 

Alla de andra djuren gillades också, tyckte om hela upplägget på Skansen Akvariet. 
Högst upp till vänster...en monter full av kackerlackor! BLÄ! Kryper i hela mig när jag ser på dem! 
Hajarna och rockorna var andra favoriter! Trodde aldrig jag skulle få med familjen från denna vattentank. Grodor av alla varianter och färger... 
Till sist Klapp & Kram-hörnan! En fågelspindel och en kungsboa var vad som stod till tjänst där. Till min egen förskräckelse vågade jag klappa spindeln fast hela jag skälvde! Mattias också ;). 
Ormar har jag klappat förr och har ingen skräck för, de är oftast fina. Barnen vågade båda två klappa ormen, första gången för Tiril. 

Det hade börjat regna lite när vi kom ut så vi köpte på oss regnponchos, värmen var ännu kvar. Kikade runt på lite av de gamla husen och de nordiska djuren, var en sväng på Lill-Skansen också. Visste faktiskt inte att Skansen är så stort som det är, vi hann inte se allt. 

 Vi lämnade Skansen kring 19.30, hade varit kul att stanna för "Allsång på Skansen" men vi kände att det var dax att bege sig mot hotellet igen, tog ju lite tid att åka också. Hade hört lite från genrepet tidigare på dagen. Mycket folk, så det var ingen mening att kika efter middagsställe där heller! Ville sitta ner och äta och var blött på alla uteställen. 


Lite sen middag utanför Skansen innan hemgång, på "Lilla Parkcaféet". Barnen hade köpt varsitt gosedjur av pengar från mormor och morfar (Kiron köpte också ett reptilägg man stoppar i vatten så det kläcks). 

"Hem" till hotellet som ligger bredvid Bromma flygplats. Spännande att se på planen som lyfter, och man störs inte alls av ljuden från flygplatsen inne på hotellet tro det eller ej. Hotellet är i bakgrunden på nedre bilden, framför det ligger en galleria. 

Vi kom hem och hann snabbduscha lagom innan "Morden i Midsomer" började. Ett fint avslut på en rolig dag! Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...