torsdag 25 augusti 2016

Stugan: Duschrummet före och efter ommålning och fix!

Sov lite bättre inatt, fortfarande väldigt hostig...Men jag har jobbat idag, 12-20.30, en dryg och lång arbetsdag. Tror jag haft lite feber ikväll också! Jag ska krypa i säng nu och försöka kurera mig med sömn, hoppas få sova inatt...

Tänkte börja visa lite av sommarens fix i stugan! Som vanligt hinner man inte allt man tänkt sig men känner mig ändå ganska nöjd med det vi gjort hittills, vi hinner kanske med lite mer under hösten också ;)

Stugans duschrum har under lång tid till stor del fungerat som nåt sorts förvaringsrum för sånt som står i vägen. Och sen duschen slutat fungera har det ju blivit än värre. Lite färgskav på väggarna finns det i fler rum, men detta var värst! Gillade annars den pastellgula färgen, är lite charmigt med olika pastellfärger som de målat i duschrum (gult), lilla hallen utanför (ljus gräddvitbeige), köket (ljust grönt) och toalettrummet (ljusblått. ;) Man vill ju ha kvar stugkänslan och inte topprenovera, charmigt ska det vara! 
Såhär såg alltså duschrummets väggar ut. 

Nu tog M tag i det, skrapade bort så mycket av den gamla fägern det gick, och så målade han ny färg i gult, lik den gamla men kanske lite mer åt citronhållet. ;) 

Den bruna fula dörren målade vi förra sommaren (tror jag det var?). Blir genast mycket ljusare bara av att ändra dörrfärg. 

Dessa söta krokar köpte jag på loppis förra sommaren, målade den vit och nu hänger den på dörren för handdukar och sånt.  


Vi fick ett högt skåp av mina föräldrar nu när de renoverade sitt badrum, med lite färg och pyssel blev det perfekt! (Det blev mitt jobb, och krokarna med ;))

Sprayade om handtagen i guld (de var redan typ guldfärgade fast skavda) och satte dekorplast på insidan av skåpet. Jättenöjd med hur det blev! 

Och från svärfar fick vi en "ny" duschkabin som han bara hunnit använda i typ 7 månader. Lite väl stor för vårt lilla rum men det funkar. ;) Nu får vi hoppas att det går att duscha där också, vi har inte testat än, tror Mattias behöver koppla vattnet? 

Nästa som behöver åtgärdas i rummet är denna vägghörna vid dörren. ;) Vi får se hur det går. Babysteps! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Så fint! Skulle oxå vilja ha en liten stuga men inser att det är mycket fix. Fixande som jag är totalt ointresserad av. Men tänker att för dig som älskar sånt där pysslande och inredning måste det vara rena drömmen att ha en liten stuga att pyssla om. Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...