fredag 26 augusti 2016

God fredagsmiddag: Tacokyckling med bacon, ny kamera och sjuk.

Hej! Tyvärr blev det inte som jag ville, jag fick inte sova inatt och är sämre idag än jag var igår så det var nog inte så bra idé att jobba. Feber, och jag hostade hela natten, M gick ner och la sig på soffan stackarn. 
Det som känns allra allra tråkigast (även om det aldrig är kul att måsta vara hemma från jobbet såklart!) är att Kikki har sin 30-årsfest i helgen, det skulle ju bli holabalooza med barnfritt för oss men som det känns nu kanske jag bara tar en sväng ner och säger hej och äter lite tårta... Tråkigt när jag sett fram emot festen så. 

Så idag har jag bara varit hemma och sovit, lullat på med det jag orkat, läst och sett TV (började se Sofias Änglar, usch vilket grymt avsnitt, att en pappa kan göra så mot sina egna barn oavsett vad han och mamman bråkar om!!? Eller att någon kan göra så mot andra människor överhuvudtaget! Måste vara något som gått totalt fel i skapandet av honom. Har inte sett klart men visste inte att mamman är ifrån Kramfors, vår hemkommun. )

Middagen blev enkel men som planerat, Tacokyckling med bacon! Det blev jättegott så här kommer receptet. ;) 
 Tacokyckling med bacon 4p
4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
1 påse tacokryddmix (eller efter smak om ni tror det blir för starkt)
1 dl vatten
2 dl créme fraiche
Skär kyckling och bacon i bitar. Bryn dem i stekpanna till de fått fin färg och är genomstekta. Rör ned tacokrydda efter smak, häll i vatten och créme fraiche. Låt puttra ca 10 min, smaka av med salt och peppar. Vi serverade till wokgrönsaker (eftersom vi hade så lite färska och M glömt köpa), färska grönsaker, tacochips och strips. Jättegott och ännu en rätt M sa att vi måste göra igen! 

Familjen fredagstrött! Barnen tycker det är så roligt på skolan nu, speciellt Tiril som absolut inte vill gå hem. ;) 



 M hämtade en kamera åt oss idag, som vi köpt på facebook! =) 
Vår gamla är ju trasig som ni kanske vet, denna var en modell med mer finesser men något äldre än den vi hade så ändå liknande bildkvalité. Men till bra pris! 
Bilderna ovan är tagna med denna nya kamera, vi får väl lära in oss på den lite. 
Nu ska vi se lite film! Ha en fortsatt fin fredag! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hua, det märks att det är höst och skolstart för väldigt många är sjuka. krya på dig så mycket! hoppas du blivit lite piggare under helgen.

ja du, det finns inga ord om hur hemska människor det finns här på jorden. klarade inte av att se avsnittet ens, är lite för blödig för sådant och sover inget efter sådana program. hemskt ju :-(

kul att ni köpt ny kamera =)!!

kram på er!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...