tisdag 15 februari 2022

Pizza med allergivänlig pesto och vitlök ;)




Supergod pizza med allergivänlig pesto!
Pizzabotten (gör själv eller köp, vilket som)
Vitlöksmarinerade tomater i skivor (marinera över dagen i olivolja med hackad vitlök och salt)
Prosciuttoskinka
Färsk bladspenat
Mozzarellaost
Pesto:
1 dl solrosfrön
1 påse färsk spenat (à 65 g) blad- eller baby
50 g veganost
0,5 dl rapsolja
salt
1 pressad vitlöksklyfta
Rosta solrosfröna snabbt i en stekpanna. Mixa solrosfrön, spenat, veganost, rapsolja salt och vitlök och smaka av med salt, peppar och chilipeppar. 
Bred pesto över pizzabotten. Fyll med prosciuttoskinka, bladspenat, tomatskivor och toppa med mozzarellaost (finns även mjölkfri) . Grädda i ugn 225 °C 10-15 min. Njut! 

 


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...