måndag 1 augusti 2016

17-23/7, fina dagar med släkten! MÅNGA BILDER!

Hej på er! Vad tiden rusar iväg! Jag har nu haft semester i två veckor redan, galet. Veckan som var for vi iväg på vår inbokade semestertripp, haft härliga roliga dagar. Men skriver om den i ett senare inlägg, vill ju ta allt i ordning .;) 

För en vecka sedan, 23/7,  åkte Mattias bror och hans familj hem till USA igen. Deras sista vecka hann vi med en hel del fina dagar. Vi for till stugan förra söndagen och de kom och var med oss där flera dagar, otroligt tur med vädret och t.o.m. Elizabeth som varit skeptisk när Micke berättade att svenska somrar visst kunde vara heta, blev övertygad. I Florida har de på somrarna alltid sån värme som vi har när det är som hetast, så det är jobbigt att ens röra på sig. ;)

Vi har haft mysiga grillmiddagar och soliga kvällar med fiske och smultronpromenader. (De ÄLSKAR smultronen, som inte finns där;))
Fått se en vildkanin/hare? en morgon när vi kom ut från stugan, ganska ovanligt iallafall här att få se. =) 

18/7 tog vi en tur upp till Borgberget i Bollstabruk, en 1500 år gammal fornborg har stått där uppe och den yttre borgmuren står fortfarande kvar till stor del, rester av den inre borgmuren finns också. En av de mest välbevarade fornborgarna tydligen. 
Utsikten där uppe är också ganska fantastisk. ;) 

Vi hade med oss fika och det fanns massor av blåbär att plocka så barnen sprang omkring mest hela tiden. Denna dag kom det en liten regnskur men det var snabbt övergående. 


Vi var också en sväng till Mattias och Mats pappa Roger, han är inte Mickes biologiska pappa men han har ju ändå vuxit upp med honom så det var ett kärt återseende. 
När vi kom tillbaka till stugan blev det tacomiddag med svärmor och Voitto! 

Efterrätt (såklart) grillade marshmallows! 

Den 19/7 tog jag årets första dopp! Vi hade den dagen reserverad för massa fix i stugan och jag klippte stor del av gräsmattan, blev alldeles svettig och bromsbiten men skönt att få lite vardagsmotion, försöker alltid se det så positivt. ;) Och härligt att vi kan slänga oss i sjön efter! 21 grader i vattnet då, men senare har det varit så varmt som 26 grader. 


Jag sydde matchande tröjor till Kiron och Luke. 
De varmare kvällarna har vi kunnat sitta ute och läsa, som ni nog vet är det det jag gillar allra mest där uppe, att sitta på altanen och läsa med den fina utsikten och lugnet. Läser om Häxmästaren i år, har inga nya Sandemo-böcker att läsa för tillfället. 

Frukost nere vid sjön!

Det har varit lite krångel med båten, var tydligen nån pump som gått sönder kom M till slut fram till, men när han fått bukt med det problemet tog vi i familjen en kvällsfisketur utan direkt fiskelycka, Mattias fick en mini-abborre bara, sånt som slängs tillbaka. =P


Som sagt, en del fiske har det blivit men inte några bjässar som fastnat direkt, haha! 

Tiril fick till sin glädje baka en kaka med mormor, Seg vinbärskaka som vi sen tog med några bitar att bjuda amerikanerna på. 

Deras sista dag i Bollsta, 21 Juli, blev det bad...!

Lekar i kvällssolen!
...bara sitta och njuta och prata, det är så intressant att höra hur det är där de bor och skillnader mot här m.m.... 
...och såklart en sista smultronpromenad! 
Den 22 Juli hade vi bokat in en tur ut till Högbondens fyr i Nordingrå, hela gänget var med dvs. äldsta bror Micke med familj, Mattias med familj (vi ;)), Mats med familj och svärmor och Voitto. 
Man får åka båt från fina Bönhamn ut till ön Högbonden där fyren ligger. Vi höll nästan på att missa båten men kom med på håret. Mina fina svägerskor Elizabeth och Hanna! 


En ganska dryg promenad upp dit på toppen av ön, fick vila några gånger. Väl framme finns ett vandrarhem, mysigt café och litet museum vid fyren, tidigare kunde man tydligen även övernatta i själva fyren har jag förstått. Det finns även vandringsleder att gå runt om på ön. 


Gott att svalka sig med glass, det var varmt! 

Mor med söner! 
Tiril blev visst ett gosigt lejon där på klipporna. ;) 


När vi kommit tillbaka till fastlandet (och gått upp på ett till litet berg med vacker utsikt) kurrade magarna rejält, så vi åt middag på Gårdsbutiken, ett fint ställe med både inrednings och present-butik, blommor och restaurang! De har tidigare haft butik i Härnösand också men la ner den för något år sen. 
Sen for vi till Mats och Hannas gård, där Mattias fick köra traktor för första gången, och barnen fick hjälpa till att gräva sand till Clints nya sandlåda. =) 


Atella och Capella (vet inte om jag stavat rätt!)

Kusinskaran på fyrhjulingen, de fick alla åka några rundor var med Mats! 

Lördag 23/7 fyllde denna goding Clint 2 år! 

Vi tjejer! 
Asvarmt ute, och Hanna och Mats bjöd på grillade hamburgare till lunch, och gott fika. Haha känns som om jag mest satt och flämtade i skuggan. 
Clint sov när vi kom och vaknade till massa människor, men var snart sitt vanliga glada pigga jag, och hade fått sandlådan som present. 

Vi fick allihop, även vi vuxna, fiska fiskedamm! Kul!
Avslutade kalaset med presentöppning, Clint fick ivrig hjälp av alla kusinerna. 
Sedan var det dags för USA-Magnussons att åka ner till Stockholm där de övernattade innan flyget gick hem tidigt nästa morgon. Ett vemodigt farväl.Saknar dem och skulle gärna hälsa på där, vi måste försöka spara ihop pengar! Hoppas det inte går tio år till nästa gång. Och barnen saknar dem också jättemycket. 


Vi for sedan till mina föräldrar för årets första kräftskiva! Som vi längtat! 

Veckan som gått har vi som sagt också varit ute på massa äventyr, men hinner inte skriva om det just nu. Inne på Mattias sista semestervecka och jag tror han har lite jobbångest, hoppas vi får finväder och kan njuta av den ordentligt! 

2 kommentarer:

solokatt76 sa...

Ja ni har verkligen haft fullt upp på dina semesterveckor! Så mycket härliga bilder och minnen. Själva har vi haft ledigt hela sommaren och det känns som vi inte orkat gjöra ett dugg.

Fangoria sa...

Haha jag önskar vi kunnat ta det lugnt och bara vara, det låter fantastiskt! Men vi har haft kul också, vill dock dessa sista veckor bara slappa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...