söndag 3 april 2016

Snabb Rör-ihop-Äppelkaka!

Idag kom resten av familjen hem igen! Och imorgon får jag lite ledigt. Yay! 
Vi hade några äpplen som börjat bli skrynkliga i skalet, så jag slängde ihop en sån där enkel Rör-ihop-kaka igen så blev det lite extra gott till kvällsfika nu när påsklovet är slut.
  Älskar såna kakor och när resultatet blir så gott. Fick fem stjärnor av familjen för denna! ;) Receptet hittade jag HÄR men jag la till lite kanel i smeten. 

Snabb äppelkaka 8–10 bitar
Äppelkaka med en snabbgjord kaksmet som kan röras ihop direkt i kastrullen som smöret smälts i.
ca 4 äpplen
1–2 msk strösocker
1–2 tsk kanel (kan bytas mot kardemumma)
Smet
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 tsk kanel
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker och kanel. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i kanel och sockerblandningen. Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm. 
2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner sockret och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Ringla smeten över äpplena.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och pudra över florsocker. Servera gärna kakan med vaniljsås eller vispad grädde.
;)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...