fredag 29 april 2016

Grekisk pytt!

Hej! Här är det fortsatt sjukstuga så inte mycket har hänt idag. Men här kommer dagens middag för oss som kunde äta, och ett tips för er till valborg kanske? Verkligen hur gott som helst som många av er säkert redan vet.  =) Lagt ut receptet för många år sen men inte med egen bild, så här kommer det uppdaterade receptet. Enjoy! 

GREKISK PYTT I PANNA:
Ing: Ca 20 potatisar i klyftor
2 rödlökar i klyftor
Cocktailtomater en ask
2 paprikor i klyftor
1 liten aubergine i bitar
Ca 2 dl svarta oliver
Ca. 3 dl fetaost i tärningar
1 fläskfilè el. fläskytterfilé, eller 4 kycklingfiléer
Basilika 1 kruka
Sås: 2 dl créme fraiche, 1 lime (saften), 2-4 vitlöksklyftor krossade, örtkryddor, salt och peppar.
Marinad-ingredienser, se nedan.


1. (Börjar med att marinera köttet och här blir det lite olika beroende på vilket man tar;) Fläskfilè: Skär i tunna skivor, blanda 1 dl soja, 2 dl olivolja, 2 tsk sambal oelek, 2 krossade vitlöksklyftor, salt och peppar. Låt köttet marinera i ett dygn.
Kycklingfilé: I bitar, blanda 1 dl olivolja och 6 pressade vitlöksklyftor i skål, låt kycklingen marinera nån timme i kyl.
2. Ta en stor långpanna, lägg i lök, potatisar, paprika och aubergine (jag tog oxå morötter sist!) Lägg köttet ovanpå. Häll över nästan all marinad. In i ugnen på 225 grader ca. 20 min.
3. Blanda såsen och ställ kallt till servering.
4. Ta ut långpannan ur ugnen, och lägg över tomat, oliver och fetaost. In i ugnen ca 20 min till tills det är klart. Garnera med basilika.
Servera med såsen och vitlöksbröd! HIMMELSKT GOTT!

1 kommentar:

Maria sa...

Åh grekisk pytt är så himla gott, det äter vi ofta!
Jag har blivit tvungen att låsa min blogg igen :( men du har fortfarande tillgång till den som förra gången.
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...