fredag 24 mars 2017

Helgtips: Fläskfilé i krämig dragon & senapssås, och fredagskväll!

Hej på er! T.G.I.F eller hur? Idag har båda barnen haft kompisar här efter skolan, och sen har det varit en sån där kväll då hela familjen är trötta, hungriga och griniga innan maten stod på bordet. Jag och Mattias tränade lite innan middagsdags, skönt att få det gjort även en fredag. ;) 

I helgen har vi planerat in några lugna trevligheter, men ingen mening jag skriver ut dem för då brukar det ganska ofta bli förhinder tyvärr, så jag vill inte jinxa ;). Men skoj blandat med mycket att göra hemma, sista sorteringen och märkningen inför nästa helgs bytardag. Och så fyller ju Mattias år på torsdag också så jag måste fixa lite till dess med. 

Ikväll har vi ätit piroger, jättegott! Receptet på dem har jag redan skrivit här, men istället tipsar jag om en annan god helgrätt som vi åt för några veckor sen, håll till godo! 
Fläskfilé i krämig dragon & senapssås
700 g fläskfilé
smör och neutral olja att steka i
salt och peppar
Rotfrukter
600 g potatis
2 st stora morötter
1 st stor rödlök
2 st stora palsternackor
3 msk neutral olja
5 klyftor vitlök
salt och peppar
Sås
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1,5 tsk torkad dragon
1 tsk honung
Några droppar citronsaft
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan på kniven. Lägg alla rotfrukterna i en baklåtsklädd långpanna, ringla över oljan samt salta och peppra.
Baka i ugnen i 35 minuter.
Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter.
Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna.

Nu är barnen i säng...och katterna med! Hehe iallafall Ester brukar alltid lägga sig med nån av barnen. 
Och jag och Mattias ska se lite film, blir "Jungle Book'"! Velat se den länge nu! Vi började se på "Fifty shades darker" men upptäckte att det var en censurerad variant, inge kul ju. ;) 
Ha en fin fredagskväll! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Usch jag hinner knappt skriva blogg och än mindre läsa andras så jaf är lite dålig på att lämna kommentarer just nu. Men följer ju på insta och fb oxå. Hoppas dagen blev som du tänkte! Såg ut som ni hade det mysigt iaf! Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...