fredag 10 mars 2017

Helgrecept: Torskburgare med citronaioli och fries!

Nattperioden på jobbet slut för denna gång! Mattias och barnen har varit i Nordingrå och åkt skoter, bob och madrass, och sett nya kalvar, de verkar ha haft det hur bra som helst, typiskt att jag alltid jobbar vid såna här tillfällen! 
Nu har fredagsmiddagen landat i magen, jättegod fläskfilé med Parmesan&limesås. Ett sånt där recept vi lagade för flera år sen och sa att vi måste laga fler gånger, men det har dröjt ända till nu och vi konstaterade igen att åh vad gott det var! Är så glad att jag sparar recept här i bloggen! 

Och på tal om gott! Den här torskburgaren åt vi som lördagsmiddag för två veckor sen. Receptet fanns i ett reklamblad från Hemköp, och jag gillar att prova nya fiskrecept som inte är avancerade. Och det här blev verkligen jättegott, det kommer vi laga fler gånger, och även Tiril tyckte om det (Kiron var hos Tim)!
 Sparrisen till blev pricken över i. Vill bara tillägga att burgarna var så mättande så egentligen behövs inte fries till tycker vi!
 

Torskburgare med citronaioli
4 bitar torsk 150 g styck
2 dl panko asiatiskt ströbröd (el. vanligt
salt & peppar
smör att steka i
Citronaioli: 
2 dl majonnäs
1 finhackad vitlöksklyfta
rivet skal från 1 citron
1 hackad dillkvist
salt
Sötpotatisfries
2-3 sötpotatisar (jag tog 1 sötpotatis och 2 bakpotatisar)
ca 1 dl Maizena majsmjöl
1/2 dl olivolja
salt, svartpeppar
Tillbehör: 
4 Briochebröd Garant
Rödlök
Tomat
Salladsblad
Blanda majonnäs med vitlök, citron och dill, smaka av med salt & peppar. 
Sätt ugnen på 220 grader. 
Skrubba potatis, skär till 1 cm tjocka fries. Lägg i bunke och blanda väl med Maizena. Lägg på plåt och sprinkla över olja salt och peppar. Rosta ca 30 min. Vänd efter halva tiden. 
Salta fisken och vänd i uppvispat ägg sen i ströbröd. Stek några min/sida. 
Skiva tomater och lök, skölj sallad. Servera Torskburgarna med tillbehör. Vi smörstekte också sparris till, mycket gott! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...