onsdag 29 mars 2017

Havretosca i långpanna!

Imorgon fyller Mattias år! Idag före jobbet bakade jag tre sorter, en mjuk och två småkakor. ;) Här är receptet på den goda Havretoscan som jag också bakat på jobbet tidigare, blev omtyckt även här hemma. HÄR hittade jag originalreceptet. 

Havretosca i långpanna
Mjuk kakbotten:
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Rör sist ner det smälta smöret och mjölk.
Häll smeten i djup pappersklädd (smöra papperet) långpanna 30x40 cm
Grädda mitt i ugnen i 175° i 20 min.
Gör toppingsmeten under tiden kakan gräddas!
 Toscasmet
150 g smör
2 dl strösocker
1 dl sirap
3 dl havregryn
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull, värm under omrörning tills smöret smält.
När kakbotten har gräddats 20 min, ta ut kakan ur ugnen och bred över havresmeten. 
Grädda färdigt mitt i ugnen i 175° i 10 min. Låt svalna och skär i rutor. 


Imorgon lägger jag ut recepten på småkakorna. ;)
 Haha som jag skrev på facebook, Mattias är 20 dagar äldre än mig, men imorgon blir han 36 och jag 35, för ett tag =D.Vi ska kika på lite film tillsammans nu, Mattias har slagit knät på jobbet och haltar så han är hemma nån dag. 
Nu blir det rn Skarsgård-film, "Hidden". 
PS. Den var riktigt spännande, oväntad twist

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...