tisdag 2 februari 2016

Veckomatsedel och supergod kalops!

Idag har Tiril varit på förskolan eftersom hon var feberfri igår och väldigt pigg, och allt har gått bra. =) Jag har varit på RUS (Resultat-och-utvecklingssamtal) innan jobbet, alltid galet nervöst då jag hatar att prata om mig själv sådär men det känns skönt att det är gjort. ;) Sen har jag jobbat kväll. 
Jag jobbar imorgon kväll också och har sen ledigt två dagar igen. 


Skrivit veckans matsedel idag! Jag jobbar tre kvällar denna vecka (egentligen fyra men fick klart för semester på söndag då Tiril fyller år). Så det blir mest ganska klassisk enkel mat. 

MÅN: Kalops (recept nedan!)
TIs: Hamburgare med bröd (H jobbar kväll)
ONS: Fryslasagne (H jobbar kväll)
TORS: Fiskbullar och potatis
LÖR: Ms tunnpannkakor (H jobbar kväll)
SÖN Ts val: Pölsa och potatis

GODASTE KALOPSEN
1-1,5 tsk salt
2 msk smör
1 l vatten
2 msk vetemjöl
2 st lagerblad
2 st morötter
200 g kålrot
5-6 st kryddpepparkorn
2 msk kinesisk soja
2 msk tomatpuré
2 st gula lökar
5-6 st vitpepparkorn
2 st köttbuljongtärningar
1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. 
Skala lök, kålrot och morot. Skär löken i klyftor och morot och kålrot i bitar. Skär köttet i 3x3 cm-tärningar. 
Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet och löken och lägg över i en stor gryta efter hand.
Tillsätt kryddor, tomatpuré och soja. Pudra över mjölet, smula i buljongtärningarna och späd med vattnet. Salta. Rör om väl.
Koka upp kalopsen och låt den småkoka med locket på glänt 1 ½-2 timmar. Tillsätt morot och kålrot, som får koka med den sista halvtimmen.
Servera till kokt potatis och rödbetor eller lingonsylt. ;) Mums! 

Receptet hittade jag här men har ändrat bara lite. =P

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...