tisdag 16 februari 2016

Vabruari, Honungskyckling, Krämig fisksoppa och veckomatsedel v. 7

Hej!
Idag har vabruari kommit ikapp oss. Kiron klagade över hals och öronont när jag hämtade honom, och han har feber nu ikväll. 
Jag känner mig själv inte pigg, smugit sig på halsont och hosta från igår men jag jobbar inatt ändå, hade jag vetat tidigare att det måste vabbas imorgon hade jag tagit det för att själv få lite "vila" men nu blir det Mattias. 

Ifall ni tittar i toppen av sidan, under min header, så har det tillkommit en sida som heter "Recept". Där har jag sorterat in recepten i bloggen efter lite kategorier och med namn direkt så ni slipper söka helt random. =) Lättare för mig och för er, bara att klicka på namnen så kommer ni till receptet,. ;) 

I helgen blev det bara rätter "all-in-one" så att säga, enkelt och smidigt med hela rätten tillagat i samma form/kastrull. Först Jaktlåda med pasta och färs, och så dessa två recept som kommer här! 
 Honungskyckling med rotfrukter  4p (recept från Hemköp)
Rotfrukter: 
8 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 msk olivolja
salt, svartpeppar
1 röd chilifrukt
1/2 kruka timjan (eller torkad efter smak som vi tog ;))
Till kyckling: 
1 msk olivolija
salt, svartpeppar
1 hel kyckling
1 tsk rödvinsvinäger 
1 msk honung
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och dela potatis och rotfrukter grovt. Vänd dem med timjan, strimlad chili, olivolja salt och peppar.  Lägg allt i ugnsform. 
Gnid in kycklingen med olivolja, salt och peppar. Lägg den på grönsakerna och stek i ugn 45 min. 
Blanda vinäger och honung och pensla kycklingen. Höj ugnen till 200 grader och stek ytterligare 10-15 min eller tills kycklingens innertemp är 70 grader. Enjoy! =) 

Krämig enkel fisksoppa 4 p
4-500 g valfri fisk (vi tog lax)
1 purjolök
3 morötter
4 potatisar
1 brk créme fraiche vitlök örter
2 fiskbuljongtärningar
8 dl vatten
Persilja, salt, peppar
Ev. en skvätt grädde och/eller en skvätt vitt vin. 
Skala och tärna rotsakerna. Skölj och skiva purjolöken. 
Lägg grönsakerna och löken i kastrull och häll på vattnet. Koka upp och lägg i fiskbuljongtärningarna. 
Låt småkoka under lock 10-15 min. Skär under tiden fisken i bitar. Lägg i fisken i kastrullen och låt sjuda 2-3 min. Rör ner créme fraichen och låt bli varmt, smaka av med salt, peppar och persilja (och ev. grädde och vin). 

Här kommer denna veckas matlista! 

MÅN: Tonfisksallad
TIS: Rester Jaktlåda
ONS: Parisare med bröd
TORS: Snabb kycklingssoppa med nudlar
FRE: Hemmapizza
LÖR: Spaghetti och köttfärssås
SÖN: Ugnspannkaka med kassler

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...