söndag 21 februari 2016

Tacopizza!

Detta mumsade vi i oss som fredagsmiddag! Var flera år sen sist vi gjorde denna. Vi la bara jalapênos på vuxendelen av pizzan, och det blev starkt! Gooott! 
Tacopizza
1 färdig pizzadeg eller gör egen 
Färdig tomatsås (pizzakit) eller gör egen med passerade tomater, vitlök, basilika, oregano salt & peppar som du blandar. ;))
500 g köttfärs
1 påse tacokryddmix
1 dl vatten
1 gul lök
2 stora tomater
Jalapênos efter smak, skivade
2,5 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
2 dl riven ost
Salt, peppar
Pizzakrydda
Sätt ugnen på 225 grader eller enligt degförpackningen. Bred ut tomatsåsen ovanpå degen och förgrädda den ca 5 min (eftersom fyllningen är så tjock).
Stek köttfärsen grynig, blanda i tacokryddmix och vatten och låt puttra tills vattnet kokat in. 
Skär löken i ringar och skiva tomaten. Lägg färsen ovanpå tomatsåsen på degen, lägg lök, tomat och jalapêno ovanpå. 
Blanda fraiche, majonnäs och riven ost, smaka av med salt och peppar. Bred ut röran ovanpå pizzan. Toppa med pizzakrydda och grädda pizzan ca 10-15 min till fin färg. Mums! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...