fredag 27 augusti 2010

Recept Gyllene Fisksoppa!

4 p
Ing: ca 400 g färsk el. fryst fiskfilé, tex. lax, sej, torsk el kolja
1 rödlök hackad
3 medelstora morötter
2 potatisar, gärna mjöliga
1 msk rapsolja
1-2 tsk curry
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
1/2-2 msk pressad citronsaft
1 krm vitpeppar
hackad persilja
Skölj de färska fiskfiléerna och skär i mindre bitar eller tina den frysta fisken något och skär i stora tärningar.
Skala och hacka löken. Skala och grovriv morötter och potatis, gärna i matberedare. Mjölig potatis gör soppan lite simmig.
Fräs lök i oljan utan att det tar färg. Låt curry fräsa med en stund på slutet. Tillsätt morötter, potatis, vatten och buljongtärningar. Koka under lock på svag värme ca. 10 min. Lägg fisken i gryna och sjud ytterligare några minuter tills fisken är genomkokt. Fryst fisk eller lax i bitar tar lite längre tid.
Tillsätt pressad citronsaft och smaka av med peppar och strö över persilja. Servera med bröd. (Vi tog även matyoghurt till, jättegott och gjorde currysmaken lite mildare för sonen!)
(Från boken "Mat för barn och deras föräldrar". )

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...