tisdag 17 maj 2016

Saftig Tigerkaka.

Hann med lite bakning på jobbet fredagnatt. Går oftast nåt år mellan varven som jag gör Tigerkaka, men det är ju så gott! Detta recept av Roy Fares gav en mjuk och saftig kaka. Hade dock inga chokladknappar=) Marmorerad vette sjutton,  haha kanske mer lager på lager som ni ser men äh gott iallafall!
Tigerkaka av Roy Fares
100 g smör – smält
100 g grädde eller mjölk (ca 1 dl)
180 g vetemjöl (ca 3 dl)
10 g vaniljsocker (ca 1 msk)
8 g bakpulver (ca 1,5 tsk)
3 g salt (ca 1/2 tsk)
165 g ägg – rumstemperatur (ca 3)
210 g strösocker (ca 2,5 dl)
12 g kakao (ca 2 msk)
15 g mjölk (ca 1,5 tsk)
chokladknappar på toppen

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla en avlång sockerkaksform och lägg bakplåtspapper i botten av formen (jag skippade det). Smält smör i en kastrull och blanda i mjölken.
Sikta vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
Vänd i dom torra ingredienserna och lite i taget av smöret och mjölken, blanda till en slät smet.
Ta lite mindre än hälften av smeten i en annan bunke och sikta i kakao och ha i lite mjölk, blanda.
Lägg lite av den vita smeten i botten, ringla lite av chokladsmeten över och upprepa tills alla smet är slut.
Marmorera smeten lite lätt med änden på en sked eller slickepott. Toppa med chokladknappar och grädda kakan längst ner i ugnen på 180 grader varmluft i cirka 35 – 40 min, vanlig ugn ca 1 timme, gör stickprov innan du tar ut kakan provstickan ska vara torr. Ta ut, låt svalna 10 minuter i formen innan du vänder ur den. Låt svalna under formen. 

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...