tisdag 3 maj 2016

Simskola, fusk-hollandaise, odlingen och veckomatsedel!

Hej! 
Som alltid gick denna lediga dag väldigt fort! Jag förstår inte vad jag gjort denna jobbhelg, för jag har ont i heeela kroppen. Känner mig som en sengångare, totalt mör i musklerna. Kan väl inte enbart vara att jag sovit så dåligt för inatt fick jag sova riktigt bra? 
Jaja. Har alltså inte gjort så mycket idag, fixat med vardagssysslor så gott det gått, planerat veckomatsedeln (som kommer här!)

MÅN: Helgrillad fläskfilé, strips och bearnaisesås 
TIS: Köttbullswok med äggnudlar
ONS: Kycklingpasta från frys (H jobbar kväll)
TORS:  Fryspizza (H jobbar kväll)
LÖR: Grillad lax, VV-hollandaise (såsrecept nedan) och potatis
SÖN: Mattias tunnpannkakor

Här kommer receptet på vår aaaaabsoluta favoritsås till lax! Kan äta bara såsen. =P Receptet kommer ur en gammal ViktVäktar-kokbok. Jag brukar använda Milda Culinesse istället för lättmargarin, och dubbla receptet då det gärna blir lite snålt. 

Fusk-hollandaisesås 4 p
1 msk maizenamjöl (el redning men då får du ha i det i den kokande vätskan)
1 1/4 dl vatten
1 höns el. grönsaksbuljongtärning
4 msk lättmargarin (Milda Culinesse tar jag istället)
2 msk majonnäs (lätt eller vanlig)
1 msk pressad citronsaft
salt, peppar
Vispa ner mjölet i det kalla vattnet i en kastrull, koka upp på svag värme och tillsätt smulad buljongtärning. Ta kastrullen av värmen och rör ner matfettet. Rör tills det smält. Rör ner majonnäsen och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Blanda väl och låt bli varmt. 


Jag orkade med att plantera om det som grott i vårt lilla växthus! Allt hade kommit upp, både persilja, paprika och tomater (de var störst) så jag har gallrat bort och planterat om och nu står det plantor lite här och var. Får ju plantera om senare igen ju större de blir, hoppas att de tar sig igen nu. Paprikorna tog längst tid att komma upp. 

 Imorgon är det tillbaka till skola och förskola för båda barnen. Tiril hade simskoleavslutning nu ikväll. Det hon gick kallas "Baddaren", och det är till för att få mer vattenvana och våga doppa huvudet, flyta med flytredskap, "koka te" m.m. och det kan hon nu, faktiskt STOR skillnad mot före! Så vi är jättenöjda, och hoppas att vi får möjlighet att låta henne fortsätta med nästa del, "Pingvinen". =) 

Vi såg Maria Wern ikväll, och nu kallar sängen. Godnatt! 

1 kommentar:

solokatt76 sa...

Kul att det funkade med växthuset. Vi hade tomatplantor hemma Som jag lyckades få Edward att släpa hem till farmor då jag har noll intresse av att odla grejer..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...