torsdag 12 maj 2016

Lakritsbollar, Nordviksutflykt och träning.

Hej! En ledig dag med både upp och nergångar... 
Jag och Tiril kände oss inte klara med bakningen från igår, haha smöret tog slut då, så idag provade vi dessa Lakritsbollar som jag velat testa länge. Ingen av barnen gillar ju lakrits men Tiril provade dem och tyckte faktiskt att de nästan var godare än de vanliga chokladbollarna! Haha roliga unge. Hon som inte gillat räkor heller provade och åt flera stycken nu sist när vi hade plockmat. Självklart måste jag ju spara receptet här i bloggen också, som ofta är mitt eget arkiv till favoritrecepten. Receptet hittade vi hos Tidningen Hembakat. 
Lakritsbollar ca 15 st
4 dl havregryn
1 dl florsocker
1 ½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1–1 ½ msk lakritspulver
ca ½ dl riven kokos
100 g smör, rumsvarmt
ca 1 msk vatten
Garnering
lakritsströssel, lakritspulver, pärlsocker eller annat strössel. ;) 
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda havregryn, florsocker, kakao, vaniljsocker, lakritspulver, kokos och smör i en bunke. Tillsätt lite vatten om smeten är torr.
2. Rulla bollar av smeten och rulla dem i strössel. Förvara bollarna
i kylskåp.

Kiron bara bubblade av saker att berätta när jag hämtade honom, de har varit på utflykt till Nordviksskolan idag och han hade fått träffa massor av djur. Klappat kanin, majsorm och fågelspindel (uäääh!!!) och ryktat häst. Kikat på vandrande pinnar, åkt traktorvagn och smort sadel, m.m. Låter som en toppendag!
Mattias kom hem senare än vanligt då han, Mats och svärfar varit till stugan och sjösatt motorbåten vi får låna av svärfar då han köpt en ny. =) I sommar blir det åka av! =D 

Måste än en gång tipsa om Linda Edlers dansvideos på Youtube (prenumererar där och på Konoz), har dansat många av dem nu, ikväll blev det Dance fitness class 6 och class 8-high energy och jämarns vad svetten lackade men kul är det! 

Blev lite Maria Wern och nu sitter jag själv och nattugglar och har börjat se på en till gammal goding från gymnasietiden, "Inte som andra".  Sov så gott!
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...