fredag 13 maj 2016

Helgmat: Ugnskotlett / Kycklingfilé med tacogräddsås eller sambalgräddsås!

Hej på er! Äntligen fredag va?
Natthelg för mig nu, men jag har ju semester imorgon då det blir bal!! Längtas och är nervös samtidigt...=D

Delar med mig av recept på denna goda helgrätt. Finns ju många varianter på Sambal-oelek"gratäng" med antingen kyckling eller fläskkotlett... Vi har lagat bådadera på sistonde och eftersom den rätten blir ganska stark så har jag gjort en egen variant till barnen, bara en liten skillnad i smaksättning. ;) Jag har använt mjölkfri "grädde" och fraiche till barnens och vanlig till vår och båda har fungerat alldeles utmärkt. Serverat till strips eller potatisgratäng, såsigt och gott.Ugnskotlett eller kyckling med tacogräddsås 4p
800 g fläskkotlett utan ben, eller 4 kycklingfiléer
3-4 dl grädde
2 dl créme fraiche
2 msk soja
3 msk tacokrydda
1 röd paprika
lite salt (sojan och även tacokryddan ger salt så smaka av så det inte blir för mycket)
peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen/köttet i en ugnsform, inte för stor. ;) Blanda grädde, créme fraiche, soja, tacokrydda salt och peppar. Dela paprikan i skivor. Lägg paprikan över köttet och häll till sist över såsblandningen. Tillaga i ca 1 timme tills köttet är klart.

Här får ni också min variant på Sambal-oelekrätten.

Ugnskotlett eller kyckling med sambal oelekgräddsås 4p
800 g fläskkotlett utan ben ,eller 4 kycklingfiléer
3-4 dl grädde
2 dl créme fraiche
1/2 dl soja
1,5-2 tsk sambal oelek
ev. lite mango chutney
Peppar
1 röd paprika
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen/köttet i en ugnsform, inte för stor. Blanda grädde, créme fraiche, soja, sambal oelek, (mango chutney) och peppar. Skiva paprikan och lägg den över köttet i formen. Häll över såsen. Tillaga ca 1 timme i ugnen tills köttet är färdigt.


Idag har jag varit på utvecklingssamtal för Kiron. Allt rullar på fint och han stortrivs. Han älskar verkligen engelska och har fått hänga med på det lite tidigare än vanligt iom. att de är sån liten grupp.  Dock blir det en hel del förändringar i skolorganisationen till hösten och jag hoppas att det inte raserar hans trivsel, han trivs inte med för mycket förändringar och Skogens hus och lärarna där han går nu är verkligen heelt super för honom. Han kommer dock få gå kvar där men med förändringar som sagt, tex. så försvinner han närmsta lärare... Orsakar en del grubblerier...

Hade lite kvalitetstid med honom idag, bakade ju med Tiril igår. Vi spelade lite Mario Kart!

Ja go vänner nu är det helg igen! Jag räknade arbetspassen kvar till semestern häromdagen, än så länge är det över 30-talet men snart så kan man börja räkna på riktigt. Men tänker man på att det är över 2 månader kvar är det inte lika roligt. ;)
Helgbuketterna inhandlade!

Ha en fin helg så hörs vi snart igen!

2 kommentarer:

mamma sandra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
mamma sandra sa...

vilken smarrig mat, de recepten ska jag absolut spara!

Vad oroligt om hösten. jag oroar mig varje år för att något ska hända. Noah's bästa fröken har inte mått jättebra så man går ju lite med grubblerier här också. inte så lätt när våra söner är så känsliga för förändringar. Linn är ju totala motsatsen, ju mer förändringar desto bättre. men jag håller tummarna för att det går bra för Kiron då!

fina helgbuketter=)!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...