onsdag 18 maj 2016

Magsjuka, och Marmorera med nagellack!

Igår kväll när barnen sovit nån timme grät Tiril lite i sömnen. Var in och kände på henne och hon kändes väldigt varm och svettig, men sov så jag störde henne inte mer. Jag ställde upp vädringsluckan och hon sov vidare. 
När vi själva sovit nån timme vaknade vi av att hon ropade att hon hade ont i magen. Mattias rusade upp och hämtade hink, men Tiril kunde gå in på toa och sitta där en stund, inget resultat. 
Hon hade fortfarande magont men somnade om, nu med hinken bredvid sängen. 
Låg lite på helspänn men hade väl sovit en timme till när jag vaknade av att Tiril kräktes. Tjohej. 
Så nu är jag och barnen hemma resten av veckan! Jag är ju själv ganska så förkyld också, fortfarande mycket halsont men ingen feber idag, går dock på halvfart eller kanske 1/3. =P 
Hon har bara "ätit" lite blåbärssoppa och chips idag, hade lite feber imorse och haft magont. 

Vi har iallafall kikat på resmål att åka på en kort tripp till på semestern, vi brukar ju åka på typ 3-dagarsturer. Nästan bestämt, yay! Men över 2 månader kvar än... 

Intet nytt att förtälja annars men passar på att visa detta Diy som jag gjorde i mars-april nån gång. Marmorering med nagellack! 
Jag hade en plastburk som tidigare innehållit lotion, och en diskmedelsflaska i porslin.  

Marmorera med nagellack! 
Du behöver:
  • Bytta med varmvatten, tänk på att du ska kunna doppa ner så mycket av föremålet som du vill marmorera. Ta bytta du inte är rädd om för färgrester kommer nog fastna. 
  • Nagellack
  • Ev. grillpinne eller annat att ta bort överblivna nagellacksrester ur vattnet med om du vill doppa annat/fler gånger
  • Jag höll till på en tidning så jag inte skulle blöta ner så mycket. 

Droppa några droppar av nagellacket i mitten av byttan med varmvatten. Doppa snabbt ner föremålet du vill färga, väntar du för länge klumpar sig nagellacket eller blir som en hinna. Doppa ev. igen med mer nagellack om du vill ha mer färg. Blir det fel kan du ta bort färgen med aceton och prova igen, prova dock på tex. undersidan först så föremålets egen färg inte följer med. 
Den vita pumpen doppade jag  i blålila nagellack, burken är först spraymålad och sedan doppad i först rosa och sen vitt nagellack. Sprayade över med lite klarlack-spray så det ska hålla bättre. 
Idag fyller Marianne år!! Får se om jag har möjlighet att komma och gratta henne strax. Jobbigt att vi inte bor närmare varandra! 

1 kommentar:

Maria sa...

Men uscha, magsjuka. Ni har verkligen otur med sjukdomar. Hoppas inte fler insjuknar!
Trevligt med en tripp i sommar att se fram emot! :)
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...