fredag 1 maj 2015

Recept på Kramforskaka, och tips på lite annorlunda presentinslagning!

Hej! Nu är det nattjobb igen... Hade en jättetrevlig Valborgsmässoafton igår, kanske hinner lägga in bilderna från den imorgon. ;)
Tills dess tänkte jag dela med mig av mammas goda recept på Kramforskaka / Kärleksmums /Snoddas / Fifirutor m.m. kärt barn har många namn! Suuupergod! Receptet är gammalt så måtten kaffekoppar används, men en kaffekopp motsvarar ca. 1,5 dl i moderna mått.
Kramforskaka i stor långpanna
Ugn 225 grader
3 ägg
3 kaffekoppar socker 
2 kkp mjölk

4,5 kkp mjöl (ev. lite extra om smeten blir väldigt lös)
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
225 g smält smör
Glasyr (tjockt lager!) :
450 g florsocker
9 msk smält smör
1,5 tsk vaniljsocker
9 msk kaffe (avsvalnat)
ca. 1 dl kakao
Kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner. Blanda det smälta smöret med mjölken och häll ner i smeten.
Smörj och bröa en långpanna och bred ut smeten. Grädda ca 25 min nere i ugn till klart (torr provsticka).
Blanda glasyr : Blanda ingredienserna, ta mer florsocker om tunn och lite extra vatten eller kaffe om tjock. Det ska smaka "mycket". Bred glasyren över kakan medan den är varm och strössla över kokos. Låt svalna och skär i rutor.


Igår blev det lite present-utdelning ibland oss också, eftersom flera av oss fyllt år sen vi sist sågs! Till Molly som fyllde 10 (!!!) år i måndags gjorde jag en lite annorlunda present-inslagning för ett presentkort, fick idén från en tjej på instagram, @perfectisbooring . Finns så mycket inspiration på instagram!
Alltså, två petflaske-bottnar, lite tejp, lim, silkespapper och nåt att göra blad och stjälk med! Jag använde filt.
Nej, jobba jobba! Har inte varit pigg på hela denna vecka så idag har jag sovit extra mycket för att orka med. Hoppas att det räcker...

2 kommentarer:

Maria sa...

Du är så pysslig och så duktig. Du inspererar! Om jag inte hade så ont i händerna just nu så skulle jag påbörja en del projekt jag har liggande...var länge sedan jag pysslade nu!

Kram och hoppas du inte blir sjuk!

Fangoria sa...

Åh tack Maria, härligt att inspirera! Måste vara så frustrerande att ha så ont i händerna! Kram på dig med! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...