tisdag 26 oktober 2010

Sjuk Tiril, min nya arbetsplats och iakttagelse ang. egen tid och barn!!

Hej!
Bloggade inget igår av den enkla anledningen att jag inte hade nåt att blogga om, kände ingen inspiration! Kan skvallra idag om min nya arbetsplats och Blingo-kampanjköpen istället...Jag får inte till bilder på Blingo-gåvorna, men det blev iallafall en omlottströja till mig, och en T-shirt till Kiron, jättefina. Fanns inget passande till Tiril.
Och ang. jobb...min nya arbetsplats kommer bli på Koltrasten (vet ej vilken avdelning, men min bror jobbar på en avdelning och jag känner oxå fler där uppe)! Var det enda alternativet som funkade för mig, känns det som. Annars var det mest hemtjänsten (behövs körkort),boenden för långt bort, eller mindre/större tjänster. Nu blir det treskift på Kolstrasten (dag/kväll/natt)...blir en ny erfarenhet för mig. Har iallafall gångavstånd dit. Men det är ju ett tag kvar till dess!

Tiril är fortfarande dunderförkyld, men Kiron är på dagis idag. Tiril låter väldigt i halsen när hon hostar eller gråter, är ett rossel...och snor snor snor!!!


Igår kväll såg vi klart "Death Race", lite hjärndöd action som inte behövde supermycket engagemang, skönt med såna filmer ibland också! =) Sevärd, om man vill ha nåt sånt.

Och en iallafall för mig intressant iakttagelse gällande "egen tid" när man får barn...Jag har ända sen jag var 8-9 år skrivit upp böcker jag läser och filmer jag sett i en bok (eller flera, har det ju blivit vid det här laget). Noterade nu att

  • 2006 läste jag 70 böcker (+ att jag läste om en del jag läst tidigare),

  • 2007 läste jag 28 böcker (+ en del jag läst förr), Kiron föddes oktober 2007.

  • 2008 -31 böcker,

  • 2009-22 böcker,

  • och hittills i år är jag på 17 böcker...
Noterade också att
  • 2006 såg jag 202 filmer,

  • 2007-154 filmer,

  • 2008-64 filmer,

  • och 2009 123 filmer (då Kiron var 1-2 år),

  • hittills i år har det blivit 42 filmer...

Haha, nu vet jag vad man gjorde av all fritid innan man fick barn!!!

1 kommentar:

mamma sandra sa...

men oj, du bloggade inte på EN dag, det måste vara rekord=). en annan får ju jämt hjärnsläpp o saknar idéer till vad man ska skriva..

haha, det var rolig observation du gjort angående egentiden. man saknar på sätt och vis att man inte orkar kolla på lika många filmer längre. ögnade igenom en film i förrgår, men jag hann bli rastlös trots att det var en jättebra film lixom.

stackars lilla Tiril som är sjuk!! Linn verkar inte alltför kry idag, hon har sovit väldigt mycket=(.

KRAM!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...