torsdag 14 oktober 2010

Rums"bygge" till Tiril, och boktips för barn!

OJoj vilket blåsväder ute idag, vi som tänkt grilla med familjen Fahlén/Johansson i eftermiddag, får se om det går överhuvudtaget eller om vi kanske kan hålla till inomhus... Blåshålan Härnösand alltså... Löven yr i luften!
Inatt blev det ganska bra sömn, även om jag drömde livliga drömmar att jag var vaken osv...hehe, men det är ju ingens beskyllan!
Igår kväll skickade jag ut SMS om Blingovisning, och om ni råkar få inbjudan via mail oxå kan det vara för att jag inte är säker på att jag har rätt nummer... =) Och är det nån som inte får inbjudan men gärna vill komma så hojta till här i bloggen, ni är välkomna ändå! 24 oktober 13.00 alltså.
Ikväll ska jag på föräldramöte på förskolan, vi hade nog gärna velat gå båda två men har ju inga barnvakter tillgängliga så...
Vi har påbörjat projekt "Rum till Tiril", och den första och egentligen största etappen var väl snabbt avklarad, dvs. sätta igen en dörröppning och öppna en annan. I detta hål jag fotat nedan var det en vägg nyss (men en gammal igensatt dörröppning, de tidigare ägarna hade satt igen den). Så här får det se ut i väntan på en dörr...Till vänster är ingången till Kirons rum.
Såhär såg det ut, Kirons rum har varit som två rum i ett, men nu är dörröppningen till vänster igensatt...
...och ser ut såhär, och där bakom är alltså Tirils blivande rum.
Avslutar med att tipsa om Kirons favoritbok att läsa om kvällarna nu, han vill alltid höra "Bajsboken"...dvs. "Det var det fräckaste!", om en mullvad som kikar upp ur sin håla och får en bajskorv på huvudet...!
...och sen ägnas resten av boken att ta reda på vem det var som lämnade bajskorven på hans huvud, med roliga flikar att dra i och luckor att öppna... =)
Riktigt kul även för de vuxna....=)
Förresten... Tycker det här var bra skrivet, Lina skriver ofta bra!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...