måndag 26 juli 2010

Tillväxtfaser, en massa shopping och bröllopsfest!

Hej! Ja som ni ser nedan blev det en ganska spännande natt!!
Tiril har sovit oroligt inatt så bra sömn har det inte varit. Jag tror hon är inne i 26-veckors-fasen enligt boken "Växa och upptäcka världen" (hon är ju 24 veckor men född 2 veckor efter BF så då räknas hon som 26 enligt bokens sätt att se.) Hon sov jättebra ett tag men nu är nätterna ganska oroliga igen. Och hon är otroligt lätt distraherad när hon ska amma, så att amma offentligt är svårt. Man ser att hon har mycket på gång nu i kroppen...

Och på tal om faser, Kiron har varit så harmonisk ett tag men nu är han som förbytt... Skriker, slänger saker, smiter (hela tiden!) , gör Tiril illa, trotsar!! Åh nån som har mer tålamod till salu??

Jaja, en ny vecka. Har redan hunnit med att byta bajsblöjor på både storebror och lillasyster idag... Blåsigt och kallt ute, tråkigt. Får se om det blir nån promenad sedan. Nu är jag oxå så sugen på att sy nåt litet fint till nya lilla killen. =)

Igår var vi ju och shoppade i Birsta och Sundsvall. Blev en lång dag som det brukar bli. Vi var in på IKEA och åt middag, köttbullar, och herreminje vad mycket folk!!!!! Har aldrig sett så mycket folk i Birsta förr!!! Vi hade en tanke om att gå in på IKEA-butiken och kolla men nej tack, skulle inte ha nåt speciellt så det slapp vi gärna, knökfullt!

Och vilken tur att det fanns ett speciellt amningsrum där man kunde sitta ostört, annars hade det bara varit att glömma...
Och vi fick förresten känna på riktig skräck också, Kiron försvann inne på Birsta city, han hoppade ur vagnen och sprang iväg mellan klädställningarna, poff, borta!!! Jag var alldeles iskall de 5 minuter vi letade efter honom, men som tur var hade en annan mamma nappat upp honom vid rulltrappan...Puh.

Var på Barnens Hus och Babyproffsen och kikade på gåstolar men köpte ingen än.
Vi handlade en hel del, nästan allt på rea. Dagens byte blev iallafall:
2 par jeans till mig, Gina Tricot, 99 kr/st!
Babyalbum till Tiril (Barnens Hus), 2 trosor o 1 par strumpbyxor till mig (Kapp Ahl), 3 tröjor och ett par capri-shorts till M (Cubus), tunika o shorts (P.OP), solhatt och 2 pyamasar (Kapp Ahl) till Tiril. Och 1 T-shirt (P.OP) och jeans (Kapp Ahl) till Kiron.
Och från Ohlssons tyger ca. 7 m tyg!!! De till vänster är velourtyger, ska bli härliga brallor (och kanske mössor) till barnen.
Allt, album, kläder, tyger, gick på runt 1100 kr! =) Tycker jag var ett bra pris för 16 klädesplagg album och 7 m tyg! Och att vi sen hade presentkort/presentpengar för runt 850 kr av det gjorde ju inte saken sämre. En bra dag! Så till Bröllopsfesten i lördags!! De hade iallafall tur med vädret då, solen var framme mestadels men om den gick i moln för en stund blev det snabbt ganska kallt. Kiron inspekterar deras väderkvarn....Kiron fick en racer-bil av farfar och Carina, Tiril ville såklart smaka på den (som allt annat). Och man kan återigen konstatera att en bebis är ett väldigt bra partytrick, alla vill känna och prata lite babyspråk med den lilla.
Vi myser i solen och ser på när det spelas kubb.
Kiron tyckte "plättarna" (crepes med rökt lax) till förrätt var jättegoda. Hehe, nästan så lillfingret åker ut när han håller glaset, framtida vindrickare?
Middagen. Hedersgästerna sitter längst bort i ändan av bordet, och Kiron fick hedersplats i andra änden. Såklart får farfar hjälp att öppna paketen.
Tiril är finaste presenten! Och Carina får en kram när det var dax för oss att rulla hemåt och låta de vuxna gästerna släppa loss (och vad vi senare hörde blev det ganska sent, hehe!) Kiron älskar för tillfället sin motorcykel och att köra den ute på asfalten! Synd att batteriet inte räcker länge mellan varje tankning bara.

2 kommentarer:

solokatt76 sa...

Oj oj..mycket grejer i din blogg idag..

ja vi verkar ha fått in våra söner i samma fas då som du skrev i min blogg =( Hoppas det går över fort!!

Eddie har ju haft sin motorcykel sen förra sommaren och vi har"tankat" den (laddat) en endaste gång sen han fick den (så lite använder Eddie sin)

ha ha ..tjejen som sitter bredvid dig när ni kollar på kubb har lika klänning som jag! HM tror jag =)

kram

Tova sa...

Vilka mysiga bilder :)

Och oj, vad jag känner igen mig i det där med oroliga nätter och okoncentrerat ätande just nu... det känns verkligen som det är nån ny fas på G nu. Elliot är ju iofs lite äldre än Tiril, men det verkar ju kunna diffa några veckor enligt den där boken också :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...