Har ni haft en bra dag? Det har vi!=)
Som vanligt sytt lite, umgåtts lite, M testade sitt nya spel...En lugn söndag.
Jag bakade kladdkaka till M som älskar det! Fikade när Kiron vaknat efter lunchvilan...Smaskigt, med en hel del grädde och bananskivor...mätt.
Till middag idag blev det nåt jättegott, ett nytt recept igen som jag hittade här:
Skriver ner det till er med, prova, M älskade det, Kiron var inte så förtjust så han fick plättar istället.
Hunnit med en promenad också... När vi kom hem krånglade Kiron på sig Ms stora allvädersstövlar, haha sötunge!!Nu sitter jag och lägger ut lite på Tradera, LillSpooky-kläder, mer kommer imorgon... Vill hinna se lite TV oxå!
Här kommer receptet!
Lövbiff med rotsaksgratäng och svampsås
Ingredienser:
Ingredienser:
ca 250 g lövbiff
salt, peppar
matfett
Rotsaksgratäng:6 st medelstora potatisar
2-3 stora morötter
3-4 stjälkar selleri (jag uteslöt detta, gillar inte selleri, tog extra potatis o morötter istället)
1 gul lök
100 g ost
20 g flytande margarin
salt, vitpeppar
(la till lite grädde, ca 1,5-2 dl)
Svampsås:1 burk blandsvamp 200 g
1 liten gul lök
200 g färska champinjoner
3 msk kalvfond
3 dl mjölk
1 ½ dl matlagningsgrädde
2 msk vitt matlagningsvin
matfett att steka i
salt, peppar
vetemjöl eller idealmjöl
Gör så här:
Rotsaksgratäng: Hacka löken. Skala potatis och skär i tunna skivor. Skala morötter och skär i tunna skivor. Skär selleri i små bitar. (Det går också bra med rotselleri.) Riv osten.
Lägg ner allt detta i en ugnsäker form genom att varva de olika ingredienserna: ta ett lager i taget och salta och peppra och strö på lite ost och ringla lite margarin. Spara hälften av osten och strö på överst. (Jag blandade också lite vitlök på tub med 1,5 dl grädde och hällde över.)
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 50 minuter.
Svampsås: Skölj och skär champinjonerna i skivor. Hacka löken. Fräs i matfett.
Tillsätt sedan alla övriga ingredienser och låt puttra ca 15 minuter. Smaka under tiden av och tillsätt ev. ytterligare av det du tycker saknas.
Red av med 2 msk mjöl utrört i lite mjölk eller rör i idealmjöl.
Lövbiff: Stek lövbiffen ett par minuter på varje sida i matfett. Salta och peppra.
Servera lövbiffen med rotsaksgratängen och svampsåsen och en sallad!
Lägg ner allt detta i en ugnsäker form genom att varva de olika ingredienserna: ta ett lager i taget och salta och peppra och strö på lite ost och ringla lite margarin. Spara hälften av osten och strö på överst. (Jag blandade också lite vitlök på tub med 1,5 dl grädde och hällde över.)
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 50 minuter.
Svampsås: Skölj och skär champinjonerna i skivor. Hacka löken. Fräs i matfett.
Tillsätt sedan alla övriga ingredienser och låt puttra ca 15 minuter. Smaka under tiden av och tillsätt ev. ytterligare av det du tycker saknas.
Red av med 2 msk mjöl utrört i lite mjölk eller rör i idealmjöl.
Lövbiff: Stek lövbiffen ett par minuter på varje sida i matfett. Salta och peppra.
Servera lövbiffen med rotsaksgratängen och svampsåsen och en sallad!
1 kommentar:
Lät himla gott ;-) Ska spana in dina auktioner nu!!
Skicka en kommentar