Kiron fick en docka häromdagen, och idag hittade vi ju en potta till den...så nu har han och dockan suttit på pottan tillsammans!!! =)
Senare i eftermiddag kommer ev. mormor o morfar förbi, de har varit och julklappsshoppat!
Jag håller på med maten, hittade ett recept som verkar gott:
Fläskfilé Rosé
500 gram fläskfilé
2 msk flytande margarin
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 dl vitt vin
1 msk kalvbuljong, flytande, konc
1 dl vatten
0,75 msk fransk senap
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk rosépeppar grovkrossad
Putsa fläskfilén och skiva den i 1 ½ cm tjocka skivor.
Stek köttskivorna i flytande margarin ca 3-4 minuter på vardera sida.
Salta och peppra. Tag upp köttet och håll det varmt.
Häll av fettet från stekpannan. Häll i vin, buljong och vatten i stekpannan och låt det koka upp. Rör ner senap och matlagningsgrädde. Sjud såsen till lagom konsistens ca 10 minuter. Rör då och då. Rör i rosépepparn. Sjud såsen ytterligare några minuter.
Lägg tillbaka fläskfiléskivorna i såsen och hetta upp. Garnera med lite rosépeppar.
Senare i eftermiddag kommer ev. mormor o morfar förbi, de har varit och julklappsshoppat!
Jag håller på med maten, hittade ett recept som verkar gott:
Fläskfilé Rosé
500 gram fläskfilé
2 msk flytande margarin
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 dl vitt vin
1 msk kalvbuljong, flytande, konc
1 dl vatten
0,75 msk fransk senap
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk rosépeppar grovkrossad
Putsa fläskfilén och skiva den i 1 ½ cm tjocka skivor.
Stek köttskivorna i flytande margarin ca 3-4 minuter på vardera sida.
Salta och peppra. Tag upp köttet och håll det varmt.
Häll av fettet från stekpannan. Häll i vin, buljong och vatten i stekpannan och låt det koka upp. Rör ner senap och matlagningsgrädde. Sjud såsen till lagom konsistens ca 10 minuter. Rör då och då. Rör i rosépepparn. Sjud såsen ytterligare några minuter.
Lägg tillbaka fläskfiléskivorna i såsen och hetta upp. Garnera med lite rosépeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar