tisdag 10 februari 2009

Mer nostalgifilm!

Nu blir det mer nostalgifilm...kommer påminna om några spelfilmer jag älskade. Går inte igenom några svenska filmer, det skulle bli för mycket, både tecknat och spelfilm. Det finns så många otroligt bra filmer från 80-talet men dessa är några jag minns med särskild värme i hjärtat...Har inte tagit upp tex. Dirty Dancing och Grease för det känns som om de är ständigt aktuella ändå. Som tidigare, klicka på namnlänkarna för att se trailers!

Vem älskade inte
Lost Boys?
Från 1987."Sova hela dagen, Festa hela natten, Aldrig bli vuxen, Aldrig dö"... Handlar om bröderna Sam och Michael som flyttar till sin morfars hemstad med sin mamma. Michael blir snart via en tjej indragen i gänget "Lost Boys" och upptäcker att kriterierna för att vara med i gänget kanske är mer än han är villig att ställa upp på, de är vampyrer. En ung Kiefer Sutherland, och 80-tals kultskådisarna Corey Haim och Corey Feldman. Kan det bli bättre? Kom en uppföljare härom året som jag inte sett än.

En annan underbar pärla är The Goonies-Dödskallegänget, från 1985. Ett gäng grabbar ledda av Mikey (spelas av en liten Sean Astin, Sam från Sagan om ringen!) hittar en skattkarta på vinden, och ger sig ut på jakt efter skatten. De får sällskap av Mikey storebror Brandon och hans två tjejkompisar...De ramlar på ett gäng skurkar som rymt från fängelset och jakten blir ännu mer spännande, med skurkar efter dem och fällor i Indiana Jones-stil. Så härlig film!

Den Oändliga Historien från 1984 är nog min stora favorit av dessa filmer, och var länge min absoluta favoritfilm. Handlar om pojken Bastian som läser en bok, Den oändliga Historien, och får följa hjälten Atreuy som är den enda som kan rädda landet Fantasien från Ingentinget. Han märker med tiden att han själv också har en stor del av hur äventyret ska sluta. Helt underbar film!!!
Har fått flera uppföljare och nyinspelningar men denna är bäst! Att sedan soundtracket är bland tidernas bästa låtar gör inte saken sämre! (hör det genom att klicka på filmnamnet)

Labyrinth Handlar om Sarah som en kväll måste sitta barnvakt för sin lillebror Toby fast hon inte vill. Hon har mycket livlig fantasi och råkar framkalla "The Goblin King" (spelad av David Bowie) som erbjuder sig att befria henne från sin lillebror. Hon går med på det men inser sen vad hon gjort. Då är det för sent, och hon måste för att få tillbaka sin bror ta sig igenom en labyrint fylld med faror och underliga varelser. Kultfilm. =)1986.
Rollerboys (prayer of the Rollerboys)1990. Griffin och hans lillebror lever i ett framtida USA som är fyllt av våld och fattigdom. Deras föräldrar är döda och Griffin uppfostrar själv sin bror. En gammal vän till honom är ledare för ett gäng kallade "The Rollerboys", som genom drogförsäljning osv. tror på en utrensning av "mindre värda" människor så de kan starta en ny tid. Griffin går med i gänget "undercover" för att hjälpa polisen stoppa dem.
Drömtjejen-Weird Science från 1985 är historien om två nördar som skapar en drömkvinna på sin dator. Hon är inte helt vad de väntade sig, men hjälper dem inse att de egentligen är ganska coola killar som inte behöver datorn för att hitta en dejt...=)
Som jag skrev tidigare, tipsa mig gärna om era favoriter!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...