fredag 19 mars 2010

Recept Fisk med morötter och vitt vin i ugn, enkelt!

Vår middag igår, jättegod och enkel!!!! Hittade receptet här:

Fisk med morötter och vitt vin i ugn
Använd fryst vit fiskfilé som sej, hoki eller torsk.
Jättegod fiskfilé i ugnen med sås av bland annat vitt vin, dragon, grädde och morötter.
4 portioner
Ingredienser:
•400 g fryst vit fiskfilé av hoki, sej eller torsk
•4 stora morötter
•1 röd lök
•margarin att steka i
•1 tsk citronpeppar
•2 tsk dragon
•1 krm vitpeppar
•1,5 dl vitt matlagningsvin
•1,5 dl vatten
•1-2 msk fisk- och vinfond
•1 dl matlagningsgrädde
•(ev. 2 stjälkar selleri)
•1 krm salt

Gör så här:
Tina fiskfilén.
Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs morötter och rödlöken i margarin utan att de tar färg tills rödlöken mjuknat.
Tillsätt citronpeppar, dragon, vitpeppar, (ev. selleri), vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.
Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö över salt och häll sedan över grönsakssåsen.
Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...