onsdag 10 mars 2010

Boktips om barn, och horisontella planer för dagen...

Bokfantast är och förblir jag, och läser om mycket jag tar för mig. Detta gäller även barn =), känner att det ger mig mer trygghet även om man inte behöver ta till sig alla råd.
Vill rekommendera dessa tre böcker som jag ofta läser i; " Barn de första fem åren" av Penelope Leach. Upptäckte denna när Kiron var bebis och börjat med smakportioner. Hon tar upp allt man kan tänkas stöta på som förälder, ibland med kanske lite väl mycket moralpredikan men oftast bra, är inte en handbok utan olika sidor och metoder gås igenom, och man får mycket tips.
Tror inte denna finns i tryck nu utan man får kika på Tradera eller loppisar/antikvariat.
Katerina Janouch "Barnliv" köpte jag på Erikshjälpen under graviditeten med Tiril. Fembarnsmamman går igenom allt från graviditet till att vara tonårsförälder, och även här får man många tips. Hon tar upp roliga exempel och svarar på frågor från läsare. Här blir det ingen moralpredikan utan hon skriver väldigt avslappnat om det mesta. Och sist men absolut inte minst "Växa och upptäcka världen-Sju utvecklingssprång under barnets första levnadsår" av Hetty van de Rijt och Frans X Plooij. Denna köpte jag när Kiron var bebis och den hjälpte mig mycket att bättre förstå hans beteende, och mycket i boken stämmer om än inte allt.

Ja skynda er att skaffa dessa nu! ;o)

Inatt blev sömnen rätt dålig, närmast usel, och jag känner mig inte pigg och har mått ganska dåligt sen igår eftermiddag. Så planerna för dagen när Kiron är på dagis är att ligga på soffan med Tiril och se på "Desperate Housewives" och "Cougartown" från igår, försöka vila och kanske läsa lite i nån av ovanstående böcker...Vi får se vad lilla damen tycker om det hela, om hon håller med eller ej. =)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...