tisdag 9 mars 2010

Tiril är en stor tjej!

Tiril växer så det knakar!
Vägde och mätte henne ju idag, och hon väger nu, 1 månad och 2 dagar gammal, 4985 g, har alltså ökat 565 g på 12 dagar, vilket är jättebra.
Hon är 57 cm lång (oj vad hon växt, sa barnmorskan när hon mätte), ökat 6 cm sen födseln. Hattmått 37,5 cm. Stor tjej, men helt proportionerlig, 2 streck över kurvan på både vikt och längd. Inte konstigt att kläderna i stl. 56 blivit små...
Känns så skönt att veta att amningen fungerar!

Inatt sov hon först 4,5 timme och sen 3 timmar, jag vaknade före henne med mjölkstinna bröst, jobbigt att det ska bli så då när man väl får sova, haha!


Jag kände dock att promenaden dit och hem var väl tungt för mig, fick ganska ont i magen och blev illamående, kände mig lite febrig. Får väl vara lite försiktig med motionen fortfarande, är ju bara 4 veckor sen man födde... Så imorgon blir det lugnt.Jag och Kiron har sen donat på här hemma, har bla. lagt pussel, (jag lyckades snoka rätt på de flesta pusselbitarna, har legat utspridda lite här o var), och Kiron tyckte det var jätteroligt och var så duktig!


Nu ska jag hoppa in i duschen, man får ila mellan amningarna, hon ammar väldigt tätt på kvällarna!
Kika förresten in artikeln om Ia i Expressen! =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

lilltjejen har ju växt till sig ordentligt då, så skönt för dig att veta att mjölken räcken till!! så söt Kiron är på bilden=). kram

ps. så roligt att se artikeln om Ia, tycker hon gör rätt i att shoppa på nätet=).

Tova sa...

Kul att din lilla växer på bra, Elliot har också gått upp rejält i vikt och även vuxit på längden :) helt otroligt hur snabbt det går!

Ja det var verkligen skönt att få komma upp till Norrland och andas lite "frisk luft", hihi... och vädret var ju helt underbart! Kändes varmare än i Sthlm t.o.m., haha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...