torsdag 6 april 2017

Påskpyssel, Minecraft-pyssel och vab!


Hej! 
Idag blev det en sån där dag då planerna och tankarna inför dagen får ställas in. Tiril har blivit väldigt förkyld igen och har sån krupphosta, så det blev vab för mig idag och imorgon! Känns som om förkylningarna går runt runt nu, jag är ju också hostig! 

Så det har varit en väldigt lugn dag. Småstädat och grejat här hemma, tagit fram lite av de kläder Tiril vuxit i. 
Hon och jag har också ägnat en hel del tid åt påskpyssel! 
En teckning med hennes handavtryck m.m., och varsitt fågelbo med kycklingar blev det. Kycklingarna gjorde vi själva med luddiga pompoms, och även boet är gjort av träpinnar (likt tändstickor) vi fick i en pysselbox, målade dem med vattenfärg och limmade dem omlott på en pappersbit. Det var det som tog så lång tid, själv limmandet och torkandet. ;) Sen dit med lite vaddägg tillsammans med kycklingarna. Tiril gjorde det rosa boet och jag det gula. 


 Annars har det mest varit My Little Pony på Netflix i soffan för denna dam hela dagen, hon har inte ens bytt om från nattlinne! Men är man sjuk kan det väl få vara så! ;) 

Och, mer pyssel! Kiron tog igår hem denna fina kudde han gjort på syslöjden, han har både tryckt och sytt den. De vita linjerna har de använt sig av mjöl och vatten för att täcka, blir som lera eller cement som skyddar mot färgen när man målar och sen kan man dra bort det. ;) 
Och den lilla broderade tavlan har han ju tagit hem för ett tag sen. Nu blir det nog konkurrens om mina symaskiner om han är såhär duktig! *Stolt* Snygga Minecraft-skapelser! 
Godnatt! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...