söndag 4 december 2011

Dagspa på Spa Maskrosen Hotell Södra Berget i Sundsvall!! =)

I fredags morse kom bonusfarmor Carina och farfar Roger till oss och hämtade barnen...Jag och M pallrade oss iväg till Sundsvall där vi bokat dagspa, vi hade ju fått presentkort i 30-årspresent av mina syskon. =) Kl. 11 var vi där... Ekiperades med badrock, tofflor, handduk och tvättlapp.  Man behövde ej heller ha med duschcréme, schampo, balsam eller bodylotion, det ingick, såväl som te, juice, isvatten, färsk frukt och godis! =) Vad mer kan man önska?

Vi fick fritt hålla till i spalokalerna, 2 våningar, där det fanns bubbelpool, kallpool, varmpool med 40 gradigt vatten, terrasspool i "det fria" även den med 40-gradigt vatten, ångbastu, torrbastu och japansk tvagning. Var inte så jättemånga andra där utan rätt lugnt, så jag kan rekommendera fredagar om ni vill åka dit. Söndagar verkar vara mest bokat, men då ingår ju också lunchbuffén i priset.
Vill man vara med så har de också aktiviteter i priset, som yoga, qi gong, tai chi och liknande... Men det orkade inte vi, var alldeles möra vid 14.50 när vi for (fick vara till 17 om vi ville...=)) När det började mörkna tände de i kaminerna...=)
Självklart har de också behandlingar att erbjuda, men vi bokade inget sånt, bara njöt av allt pool och bastubad.

Underbart är ordet!!!! Detta måste vi göra om, och gärna med övernattning på hotellet, fanns speciella paketpriser man kunde boka!

En del av nedervåningen, med kallpool i högra hörnet, och "varmpool".
Även detta nere, M njuter i bubbelpoolen!! Haha, mot slutet där höll jag nästan på somna, var så avslappnad!
Som ni ser, hotellet ligger mycket högt beläget på Södra berget i Sundsvall och man har utsikt över hela stan från spa:t.
Jag i den 40-gradiga varmpoolen...njutbart efter att ha doppat sig i den kalla! =)

Mer av nederdelen, här ser ni glaset på ångbastu, och överallt fanns det ju också mysiga sittplatser där man bara kunde slappa, dricka och äta gott.
Vi åt också lunchbuffé såklart, 110 kr kostade det och man blev proppmätt!!! Orkade inte heller smaka på allt, skippade efterrätterna, hehe. Och en fördel var också att man kunde äta i badrocken och badkläderna, man behövde inte byta om emellan, restaurangdelen låg i anslutning. De hade fullständiga rättigheter, funderade på en cider men tänkte att då blir jag väl ännu sömnigare....=)
Terrasspoolen, den var en favorit, jag blir lätt väldigt slut i hett vatten, men med den kontrasterande friskluften om huvudet var det helt perfekt!!!

Åh det var så härligt, vill verkligen göra om det och kan rekommendera alla som funderar att prova, 495 kr kostar det med dagspa, 11-17 och då har du tillgång till faciliteterna, med extra bra pris på söndagar då lunchbuffén ingår.


Nu ska jag krypa till kojs, arbetsdag imorgon också och jag har SÅ ont i fötterna!

1 kommentar:

Fredrik sa...

Vilken underbar upplevelse det låter som att ni har haft. Skulle du kunna tänka dig att berätta om den i en kommentar på vår sida SpaResorts (http://www.sparesorts.se) så att ändå fler kan få ta del av den? Och förhoppningsvis få det lika härligt :)

Södra Berget Spa hittar du här: http://sparesorts.se/2013/09/30/sodra-berget-hotell-resort-2/

Stort tack på förhand!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...