onsdag 16 november 2011

Mina 6 senaste bok-köp och kajkad dator!

Igår brann vår dator...bokstavligen...M sa att det blixtrade till och sen luktade bränt. Bara att slänga ut den... så nu är vi datorlös och på jakt, måste ju ha en, antar att det blir nån sorts laptop....så om ni saknar inlägg så vet ni varför!

Dessa är mina 6 senaste bokköp! =) Se så mycket litterär njutning jag har framför mig!!!!!

Haha det blir lite såna här "vet ni vad" inlägg nu när jag jobbar natt, nästa gång ska jag ta mina senast lästa...=) (Ang. de bok-texter som blev JÄTTESTORA, har försökt ändra men det går ej.....;( )
 
Uppifrån från vänster: Jay Anson-Fasornas Hus (köpt på Erikshjälpen), Johan Theorin- Sankta Psyko (köpt via Månadens bok), Michelle Paver-Evig natt (köpt via jultidningar), Stephen King-Duma Key (köpt via Månadens bok), Åsa Larsson-Till dess din vrede upphör (köpt på Erikshjälpen) och Camilla Läckberg-Stenhuggaren (köpt på Erikshjälpen. Denna blir för övrigt min nästa bok, när jag läst ut den Stephen King bok jag läser nu, "Liseys berättelse". )
JAY ANSON-FASORNAS HUS:
Den 18 December 1975 flyttar George och Kathleen Lutz och deras tre barn in i sitt drömhus i Amityville, komplett med inredd källare, swimmingpool och båthus. Men redan vid inflyttningen börjar det hända saker. En röst ur tomma intet beordrar prästen som är där för att välsigna huset att ge sig iväg. Deras femåriga dotter börjar prata om sin nya lekkamrat som heter Jodie. Och det är bara början. Tjugoåtta dagar senare flyr de i skräck och lämnar de mesta av sina tillhörigheter efter sig. Drömhuset har blivit ett fasornas hus.... Fasornas hus är en bok med samma chockeffekter och samma gastkramande spänning som Excorcisten, Rosemarys baby och Varsel- men med en viktig skillnad! Händelserna i Fasornas hus är sanna....
JOHAN THEORIN-SANKTA PSYKO:Till en stad på svenska västkusten kommer den 29-årige Jan Hauger för ett vikariat som förskollärare. Men Gläntan är ingen vanlig förskola. Den ligger invid muren till Sankta Patricias regionklinik-med öknamnet Sankta Psyko- ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar tvångsvårdas. På Gläntan vistas barnen för att hålla kontakten med de inspärrade föräldrarna. En av Jans uppgifter är att eskortera barnen genom den källargång som förbinder förskolan med kliniken. Jan är en duktig pedagog men förtiger också saker, som varför han så gärna ville ha tjänsten på Sankta Psyko. Och vad som egentligen hände flera år tidigare när han gick ut i skogen med en dagisgrupp- och kom tillbaka med ett barn för lite.


MICHELLE PAVER-EVIG NATT:
"Den stod fullkomligt stilla och iakttog mig. I ett enda skräckfyllt hjärtslag betraktade jag det våta runda huvudet och armarna som hängde längs sidorna, ena axeln högre än den andra. Jag kände att skepnadens vilja kom strömmande mot mig i vågor. Intensiv, orubblig, illvillig. En sådan illvilja. Ingen barmhärtighet. Ingen mänsklighet. Den hörde till mörkret bortom det mänskliga. Den var ursinne utan slut. Ett svart dränkande tidsvatten".
Året är 1937 och 28-årige Jack lever ett hopplöst liv i London- han är fattig, ensam och har fått ge upp sina drömmar om att studera vidare. Men så får han sitt livs chans. Han blir erbjuden att vara med som radiotelegrafist på en arktisk expedition. Jack känner sig malplacerad i gruppen av unga, privilegierade män som haft en uppväxt helt olik hans egen, men här finns också löftet om ett bättre liv.
Uppdatering: Läst, den var helt ok! Lite seg stundvis och sen hände ganska mycket på en gång så det var svårt att hänga med. Men rätt så creepy emellanåt. =)


STEPHEN KING- DUMA KEY:
Edgar Freemantle har det mesta man kan önska sig: ett bra jobb, en älskad hustru och två fina döttrar. Men efter en svår olycka förändras plötsligt allt. Han förlorar sin högra arm, mister en del av talförmågan och drabbas av svåra minnesförluster. Hans humör blir allt sämre och till slut står hans fru inte ut längre. När skilsmässan blir ett faktum börjar Edgar nästan önska att han inte hade överlevt och som en sista utväg vänder han sig till en psykolog. Han ger Edgar rådet att flytta. Edgar lämnar sitt tidigare liv bakom sig och beger sig till den lilla ön Duma Key i Florida. Där återupptar han sin gamla hobby att måla och det dröjer inte länge förrän han inser att han faktiskt har en talang utöver det vanliga. Hans tavlor tycks på något sätt leva sitt eget liv. Ofta händer det att han upptäcker detaljer som han inte har någon aning om hur de kommit dit. Så småningom lär Edgar känna Elizabeth Eastlake, en konstintresserad, äldre dam som visar sig äga större delen av Duma Key. Elizabeth talar ett språk som bitvis är helt osammanhängande, men ju mer Edgar målar desto mer förstår han. Allteftersom Elizabeths dunkla förflutna rullas upp blir det mer och mer uppenbart att Edgars tavlor inte är några vanliga konstverk. Genom att måla har han fått förmågan att styra framtiden-på gott och ont..

ÅSA LARSSON-TILL DESS DIN VREDE UPPHÖR:

Luften och hans egna rörelser hade rört upp så mycket slam inuti planet att han inte kan se handen om han håller armen utsträckt och lyser på den med ficklampan. Det är som att simma i en grön soppa. Han ser ingenting. Absolut ingenting. Han vet inte längre vad som är upp och ner. Linan som är fäst vid hans viktbälte fastnar lite här och där, i lastsurrningskrokar i golvet, i ett avslitet säte, i ett löst säkerhetsbälte. Överallt. Sen börjar han simma på linan. Krockar med den. Fastnar i den. Den löper som ett spindelnät inuti planet. Och han hittar inte ut.Någon mördar Wilma Persson och Simon Kyrö när de dyker på ett plan i Vittangjärvi. Vad är det för en gammal hemlighet de har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att den kommer ut? En mordutredning tar sin början där polisinspektör Anna-Maria Melia hotas och kammaråklagare Rebecka Martinsson får besök av de döda.
CAMILLA LÄCKBERG-STENHUGGAREN:

Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mor relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka....Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras åter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptäcker man nämligen att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus, och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa- och varför? Det visar sig snart att de måste gräva långt bak i tiden för att få reda på sanningen.
Uppdatering: Läst, jättebra som övriga av Läckbergs böcker!

2 kommentarer:

K sa...

Fasornas hus har jag letat efter länge. Är den till salu?

E-post: kirlu@hotmail.com

Fangoria sa...

K: Tyvärr är den inte till salu, hoppas att du kan hitta den nån annanstans snart!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...