måndag 21 november 2011

Mina 6 senast lästa böcker och min nuvarande....

Här kommer min senaste läsning....=) STEPHEN KING; LISEYS BERÄTTELSE- Denna håller jag på med just nu, och har hållit på med ett tag eftersom sömnadstiden helt enkelt saknats en del på sistonde. Handlar om Lisey, fru till populär avliden författare. Han hade verkligen sina demoner, som hon får erfara även 2 år efter hans död...Har läst ca. 2/3, är en intressant bok, King har alltid fina personporträtt, och jag gillar honom nog alltid, fast han mycket ändrat sin inriktning på skrivandet numer. Inte längre ren skräck, utan mer krypande psykologiskt, det skrämmande i det normala. Men som sagt, alltid min favoritförfattare. Inte en av hans bästa böcker, men läsvärd.
LIZA MARKLUND; LIVSTID- Denna hörde jag på ljudbok. Var ett tag sen min senaste Marklund-bok, men man kommer direkt in i Annika Bengtssons liv. Katarina Ewerlöf är uppläsare och jag tycker hon är fenomenal!!!!! Direkt fortsättning på "Nobels testamente", Annika misstänks för branden i sitt eget hus, hon har riktigt många motgångar, maken Thomas har träffat en annan, bästa vännen ställer inte upp, och ett tag känner man att "nä, nu är det bara för mycket".... Den fångande storyn är ett polismord och försvinnandet av hans barn, frun/mamman misstänks i båda fallen. Väldigt spännande!!!!!!!
JEFFERY DEAVER; DANS MED DÖDEN- Även denna hörde jag på ljudbok. Jeffery Deaver skriver om Lincoln Rhyme, totalförlamad kriminaltekniker, och hans partner Amelia Sachs. Böckerna är alltid intensivt spännande och de arbetar alltid mot klockan. I denna är det en mycket skicklig och listig yrkesmördare som har några vittnen på sin dödslista. De försöker fånga honom i tid och skydda vittnena.Den andra boken i Lincoln Rhyme-serien och den 3:e Jeffery Deaver jag läser. "I samlarens spår" var bättre, men denna är helt klart läsvärd. Jag håller just nu på att lyssna på 3:e boken "Den tomma stolen".

HJORTH/ROSENFELDT; DET FÖRDOLDA- Sebastian Bergman är en psykolog som specialiserat sig på gärningsmannaprofiler. Men de senaste åren, sen han förlorade fru och dotter i tsunamin, har han blivit allt mer självdestruktiv och slutat med allt polisarbete. Hans största tidsförströelse är sexmissbruket. Av en slump snubblar han på sina gamla kolleger i rikskrim, som utreder ett brutalt mord på en 16-årig pojke, Roger. Mot sin vilja börjar han hjälpa polisen i jakten på mördaren. Han anser sig vara bäst och klokast, och ger inte ett så sympatiskt intryck, men man fastnar ändå för karaktären. Mycket spännande bok och jag kommer definitivt läsa deras nästa, som nyss kommit ut!DEAN KOONTZ; DATATERROR- En äldre bok av Dean Koontz, kanske före hans stora genomslag. Den är också ganska olik de flesta andra Koontz-böcker jag läst, inte en gnutta övernaturligt eller konspiration, bara några gamla vänner som bestämmer sig för att göra en kupp mot staten, de lyckas komma över några hemliga data-band och hotar sälja dem till otillbörliga om de inte får en lösensumma. Smart och klurigt, och ganska fängslande, men som sagt inte så "Koontz"igt. Tyckte att den var ganska svår att komma in i.KENNETH J.HARVEY; STADEN SOM SLUTADE ANDAS: Joseph Blackwood kommer med sin dotter till kustorten Bareneed i New Foundland. Han är nyskild och bitterheten mellan hans fru och honom finns fortfarande där. Han och dottern har hyrt ett hus över sommaren, i trakten där hans farbror bor och som hans pappa lämnade. Det är en ort som livnärt sig på fiske, men som nu är utdöende. Snart börjar det hända mystiska och otäcka saker, folk beter sig irrationellt, begår våldsbrott mot dem de älskar, och hamnar till slut i en sorts koma, oförmögen att andas av egen förmåga. Denna farsot sprids snabbt. Och Josephs dotter börjar strax prata om en flicka hon lärt känna, grannens dotter...det är bara det att den dottern är försvunnen sen länge.


En bok med otroligt vackert språk, ibland känns språket nästan lite FÖR utbrett för min smak. Författaren måste ha en karriär som poet också. Men, läsvärd och spännande i slutet!
ULLA-CARIN LINDQUIST; RO UTAN ÅROR- Ulla-Carin var ett av våra mest kända nyhetsankare, fram till den dagen hon fick diagnosen ALS. Den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den är obotlig och de drabbade dör oftast inom kort tid. Denna bok är skriven under hennes korta sjukdomstid. Man kan inte låta bli att gråta, det är svårt att föreställa sig att behöva ta farväl av sina barn och älskade. Och hopplösheten när kroppen inte samarbetar med hjärnan....men samtidigt hennes livsglädje. Jag rekommenderar er att läsa, om ni orkar!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...