lördag 26 november 2011

Leksaksbytardag, pepparkakschokladbollar och BIO!!!


Nu har jag varit på leksaksbytardag/vintersportloppis, på morgonen, jag och Ia. =) Sålde ju också själv, ska hämta prylarna sedan idag, får se hur det gick, inte lagt ut så mycket, för runt 1000 kr så väntar mig inte så mycket. =) Men såg iallafall att en del av sakerna blev sålda. Ganska skum känsla att se "sina" saker i nån annans händer, fundera lite över vilket barn som kommer få dem osv...=)

Detta + lite till blev iallafall vår skörd. En tygdrake vi kollat på på IKEA (köpte faktiskt av Ia, haha!), syskrin från BRIO till mig, 4 böcker och 4 filmer, walkie talkies och ett X-box-spel. =) Köpte också ett gammalt retro dockhus som jag sparar tills Tiril blir äldre (hehe skulle se medaljongtapeterna i det!) , och en kassa-apparat till Kiron i julklapp. Gjorde av med runt 250 kr.
Igår bakade jag och Kiron pepparkaks-chokladbollar (Tiril stod bredvid och plaskade i diskhon....=)). Han tyckte det var jättekul att rulla bollarna nu och rullade nästan lika många som mig, tidigare har han tröttnat efter en stund.
Han gjorde sina i liteolika former...kan ni se vilka som är hans och vilka som är mina?
De blev riktigt goda, vi hittade receptet i denna bok, "Prick och fläck degar"...hade tänkt göra bananvarianten därur men det var slut på bananer för en gångs skull.

Vill ni göra egna gör ni såhär, jag dubblade denna sats:
2 dl havregryn
1 dl krossade pepparkakor
100 g smör
1 msk kakao
1/2 dl socker
1 msk vatten (vi tog kallt kaffe)
Blanda väl och rulla bollarna i mer krossade pepparkakor. Mums!


Idag är jag så glad, trots lika dålig sömn som vanligt (kändes inte som om jag skulle komma ur sängen imorse!!!). Jag ska nämligen hänga på min bror, hans tjej Kikki och deras kompisar och se filmen "Breaking Dawn" ikväll på bio! JIPPI! M har nackspärr men tror ändå han ska kunna hantera barnens läggning själv (och han är ju van då jag brukar jobba kvällar). Så jag kommer hem kring 20-20.30 nån gång igen, och då kan vi mysa tillsammans. =)
Ser verkligen fram emot detta!

Imorgon får vi se hur dagen blir, har tänkt baka lussebullar om vi inte åker iväg nånstans... På morgonen blir det väl iallafall lite mys till första ljuset!
Kram på er, nu ska jag dona lite behövligt här hemma!

1 kommentar:

susanne sa...

åh de där chokladbollarna lät goda! fina grejjer du fynda tänk om det fanns såna här med=/

Ha en skönt första advent och tack för alla kommentarer på min blogg=)

Kram!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...