fredag 7 maj 2010

Paj à la Thai

Detta ska vi äta till middag idag!! =) Kommer från boken "100 läckra Pajer" av Barbro Lönnegren.

PAJ À LA THAI
Pajdeg:
3 dl vetemjöl el. 1 1/2 dl vetemjöl &1 1/2 dl grahamsmjöl
125 g kylskåpskallt margarin el. smör
2-3 msk vatten
Mät upp mjöl i skål. Skär det kalla margarinet i bitar, lägg ner i mjölet. Finfördela med gaffel eller med fingertopparna till smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt till deg. Undvik att knåda, då blir den lätt seg.
Klä en pajform med ca. 2/3 av degen, nagga botten och ställ i kylen ca. 30 min. Sätt ugnen på 225 grader, förgrädda skalet 10-12 min mitt i ugnen.

Fyllning:
1-2 skivade röda lökar
2 skivade vitlöksklyftor
1 liten skivad squash
ca. 200g färska el. djupfrysta skivade champinjoner
2 msk matolja
500g köttfärs
2 tsk curry
1 1/2 dl kokosmjölk el. 1 1/2 dl vatten+2 msk kokospulver
1-2 msk soja
1 dl jordnötter
1 tsk salt
Pensling: 1 uppvispat ägg
1. Gör pajdegen.
2. Fräs löken mjuk tillsammans med vitlök, squash och svamp i lite olja på svag värme. Lägg upp på fat.
3. Bryn färs i olja med curry. Rör så färsen smular sig. Tillsätt lökblandningen, späd med kokosmjölk och smaksätt med soja. Blanda ner jordnötter. Smaka av med salt.
4. Lägg fyllningen i pajformen. Kavla ut resten av degen och sporra ut cm-breda längder, som du lägger som ett galler över fyllningen.
5. Pensla med uppvispat ägg. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 20 min till fin färg. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...