söndag 1 april 2012

Jag & Mattias 12 år tillsammans idag! Lite frukostmys och möblering.

Den här helgen behövde jag. =) Den har varit så mysig som den kan bli. Igår mumsade vi ju i oss tårta efter att Tiril sovit lunch. Myste i uterummet långt in på eftermiddagen, tills det var dax för mig att fixa mat. De andra gick också in då, blir tyvärr än ganska snabbt kyligt där när solen inte ligger på.
 
 Tårtkalas!

Killarna myser.
Middagen blev skinkstek som jag gjorde i stekpåse, penslat steken med goda kryddor, soja och olja, och la lök och morötter runt omkring. Efter en timme i ugnen la jag också runt äppelklyftor, så fick det stekas klart. Gjorde sås på skyn, och så åt vi pommes o klyftpotatis (hade inte tillräckligt med potatis hemma för enbart det, =) till. Suuupergott!!
Sen hann vi också med en skön promenad. Kyligt ute, ni ser att vi är vinterklädda, men skönt ändå. Vi plockade lite påskris som ska pyntas nån dag här, kanske idag om vi hinner?
 
Kiron invigde cykelsäsongen, och vi upptäckte att han kanske behöver ny cykel i år... Växer som ogräs.
 Videkissarna har tittat fram!
Jag och M såg på film igår, och hade nersläckt för Earth Hour...=)
Idag firar vi 12 år tillsammans! Har inte planerat nåt speciellt, men vi fick infallet att äta frukost i sängen, så vi utfodrade barnen med frukost i soffan framför TVn, och satt sen uppe själva och mumsade frukostmackor, kaffe, juice, och läste. Myysigt. Innan vi fick barn spenderades mycket tid just så, vi två läsandes i sängen, mysigare än det låter. ;o)

 Vi fick 15-20 min på oss innan lillstumpan kom. =) Fullt tillräckligt.
 Sen fick vi för oss att fixa lite i sovrummet. Vårt sovrum är verkligen otrivsamt, avlastningsplats och otapetserade väggar bitvis (vill ju tapetsera helt men inte hittat nån tapet som vi vill ha/har råd med). Men nu röjde vi iallafall upp där, tog bort leksaker och sånt som smugit sig in dit, rensade bokhyllorna (fyllde en kasse med böcker som vi inte ska ha kvar), städade, dammade, och sist men inte minst, möblerade lite.
Byrån har stått där fåtöljen är nu. Blev en mysig läshörna, kanske sätta en lampa på pallen och flytta den till andra sidan?  Flyttade hyllorna lite också. =) När vi tapetserat funderar vi på att flytta på sängen helt och hållet till annan vägg. Vi får se. Vi har nu alltså sängen till vänster om fåtöljen på bilden. (Notera, detta är 2 bilder i en, mellan dessa hyllor har vi dörren till sovrummet. ) 

Vi ska tapetsera (hoppas snart!), sätta upp nya gardiner jag ska sy, och byta textilier där inne. Jag ska städa upp syhörnan lite, vi vill köpa en  rumsavdelare/skärm som vi kan sätta framför den. Skulle vilja ha vita möbler därinne också men det är en framtida historia...
Barnen är så fina idag, vi väntar besök av farmor och Voitto senare. M håller på greja med trasiga persienner, han lyckades laga den i köket. =) Nu ska vi äta liten mellis, ska laga kycklinggratäng med pasta till middag senare.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...