tisdag 28 februari 2017

Veckomatsedel och klassisk lasagne.

Hej på er! Tisdag igen, och vi har redan veckohandlat (i helgen) inför veckans matsedel. I helgen har jag skrivit två alternativa rätter, det beror på om Mattias och barnen åker till stugan eller ej. Och det avgörs av om det fortsätter att snöa såhär eller om det tinar lite så de kommer fram till stugan. ;)
 
MÅN: Höstig skinkstek (sköt på den då vi åt hos mina föräldrar)
TIS: Chicken Nuggets, strips och bearnaise
ONS: Korvstroganoff med ris
LÖR: Fryspizza/Tonfisksallad
SÖN: Köttbullar med mos/Enkel pastasås med färskost
I fredags var Kiron sugen på lasagne. Vi köper ju den frysta lite då och då, och den är god. ;) Lätt vardagsmat liksom. Inte ofta jag gör egen men nu kände jag för det. Lasagne är ju alltid gott oavsett, sen vet jag inte om ungarna ändå föredrar frysvarianten eftersom de är mer van den, haha! Jaja, den var i alla fall god! Sparar receptet här.

Klassisk lasagne
2 gula lökar

2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
500 g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
9 lasagneplattor
Béchamelsås:

6 msk matfett
6 msk vetemjöl
1 l mjölk
salt och peppar
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 175˚C.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda med timjan och rosmarin. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning låt det koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Sås: Smält matfettet och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost.
5. Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter. Servera lasagnen med sallad.


Semmeldagen idag då! Mattias hade köpt hem semlor så det blev en halv till frukost när jag sovit klart (jag orkar aldrig en hel!). Gott!!

Myspysarna ikväll, jag började på Lasse Maja och Tågmysteriet igår och M läste klart den idag (jag måste ju såklart sitta bredvid och fixa mig till jobbet, ville ju höra hur det gick ;)).
När jag vaknade idag hade jag halsont, men jag körde ändå ett pass på motionscykeln... Mattias sa igår att han började känna sig förkyld. Och nu jag med, känner mig som om det är riktig dunderförkylning på gång faktiskt, bomull i huvudet, fryser, svettas, yr och mår väldigt kymigt. Usch. Imorgon är det tänkt att jag ska på skolan för första träffen och vi ska göra nån fysisk aktivitet, ha med oömma kläder och gympaskor. Vi får se hur det blir med det då... Hoppas att jag bara är extra trött inatt, sov inget bra idag. Vill inte vara sjuk!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...