söndag 5 februari 2017

Krymp-plast och lugn.

Så var denna helg över då! Mattias och Tiril är mycket piggare, jag är fortfarande väldigt seg och har ont i kroppen men halsontet är nästan borta. Kiron är ganska så snorig men annars piggare. Tillbaka till vardagen hoppas vi nu! =) 


Lugn helg som sagt! Nu längtar man ut lite, och efter att bli pigg nog att träna igen!!

För att göra något roligare har jag och Tiril testat krympplast i helgen. Minns jag gjorde det nån gång när jag var liten också.
 Dessa figurer följde med i en Pysselbox jag köpte från 101 nya idéer, man färglägger bara dem. Men jag har också "blank" krympplast som man själv får rita på, ska prova den senare. Nu använde vi de här små färdiga arken, och kantbitarna som blev över när jag klippt ut figurerna ritade jag eget på. ;) 
På de här arken fanns det en blank och en mattare sida, så man kunde måla direkt på den matta sidan med vanlig tusch. De helblanka tror jag man måste ha permanent-pennor till. 
Vissa figurer gjorde vi hål på med hålslagare, lite krångligt att få till men en tång kan nog funka, bara man tänker på att hålet också kommer krympa så gör ganska stort. 

Med den målade sidan nedåt, 165 grader ca 4 min, de bubblade och hade sig och krympte snabbt, spännande att kika på. Sen blev de så små som på nedre bilden. 
 Plasten blir hård och färgen mer koncentrerad. ;) Men detaljrikt som synes. Låt svalna. 

Sprayade sen den målade sidan med lackspray så inte tuschen ska färga av sig efter hand. 
Det blev berlocker till ett halsband...

...och till ett armband...

...och de jag inte gjort hål på blev magneter! 

M och barnen har också spelat lite spel, färglagt utskrifter (Kiron älskar Splatoon just nu) och testat den stora experimentlådan K fick i julklapp!

Annars mest vila, sovit länge och kikat på TV och film. Vi gillade inte direkt nåt av bidragen igår på Mello, Dinah Nah hejade vi på men hon åkte ju ut. 
Sett bra filmer, ikväll såg vi "Arrival" som var riktigt spännande och gripande. Igår "Coherence", ganska okänd scifi som det gäller att hänga med i, den rekommenderas! 
Idag har vi också sett "Storks" med barnen, kul och gullig film!

Vi har också sett hälften av två filmer, haha börjat med dem men varit för trötta för att se klart (såå trött hela tiden i helgen!), vi får se dem i veckan istället. 
Nu ska jag krypa ner i vår renbäddade säng, så j-la skönt och speciellt när man legat sjuk. 
Godnatt! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...