torsdag 7 juli 2016

Helgrecept Skinkstek à la Cajun, och veckomatsedel v. 27

Hej! Jag vet att det är sent ute nu, vi har haft så mycket denna vecka och slappnar av lite mer vad gäller maten just nu när det ofta är varmt. Men tänkte att jag ändå delar med mig av veckans matsedel när jag ändå gjort en. ;) 

MÅN: Rester (H jobbar kväll)
TIS: Middag på Sibylla med släkt
ONS: Kycklingpasta i pepparsås, fryst. (jag och barnen)
TORS: Skinstek à la Cajun (recept nedan)
FRE: Fryslasagne (H jobbar kväll)
LÖR: Tacos
SÖN: Pytt i panna (H jobbar kväll)

Skinkstek à la Cajun 6 p
1125 g skinkstek i bit
1 msk smör eller margarin
1,5 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 krm kajennpeppar
1 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1 röd paprika
1 grön paprika
1 tsk chilipulver (el. färsk chilifrukt efter smak, som jag tog)
1/2 tsk timjan
1/4 tsk kryddnejlikor
Sätt ugnen på 250°C.
Bryn skinksteken runt om i matfettet i en stekgryta. Stick i en termometer i köttet, se till att spetsen kommer mitt i.
Skala och skiva lök och vitlök. Låt löken fräsa med steken i grytan. Krydda med salt och de olika pepparsorterna. Häll över buljong och låt steken puttra under lock i ugnen ca 45 min eller tills termometern visar 70°C.
Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Låt paprikastrimlor och kryddor puttra med steken de sista 15 min.
Ta upp och skiva steken. Lägg tillbaka skivorna i grönsaksröran.


Servera med tex. potatis eller som i originalreceptet: Sötpotatispytt. =) Jättegott! 



Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...