tisdag 5 juli 2016

Äntligen är de här! Kusinbus och snabb rör-ihop-kladdkaka.

Äntligen är de här! =) Mattias bror Micke med familj, från USA. Det var 10 år sen sist vi träffade Micke och Elizabeth, och deras son Luke hade vi aldrig träffat. Barnen var lika förväntansfulla som vi över att träffa sin kusin som de bara skypeat med förut! 
Eftersom Micke älskar Sibylla så samlades vi först hemma hos oss och sen for vi ner på Sibylla. Bara brödernas mamma Haidie och hennes Voitto som saknades.
 Kusinerna lekte på bra. De verkar förstå varandra riktigt fint trots språkskillnaden, lek är ju universiell kommunikation, och Luke kan många svenska ord. Och jag visste att Kiron gillar engelska och att han har fått börja med det lite tidigare i skolan, men vi blev ändå förvånad över hur mycket han ändå kunde. =) Och mer lär han väl lära sig under dessa veckor. 
 Innan de kom hade jag och Tiril bakat en kastrull-kladdkaka, så den for vi hem och åt till efterrätt sen. Ett obeprövat recept och det blev riktigt gott, riktigt kladdigt men lite svårt att få bort från formens botten så det blev lite trasiga bitar ;). 
Här är receptet om ni vill testa, det kommer ifrån Arla
Snabb kladdkaka rör-ihop
125 g Smör
3 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
Grädde, eller glass
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass.
 Mer kusinbus hemma! Tiril och lill-Clint badade lite...
 ...och storgrabbarna fastnade förstås vid Wii-spelet, blev både Mario och Skylanders. 

När de åkt för att möta Haidie och såklart få vila efter den långa resan undrade barnen när de fick träffa dem igen, och det vet vi inte än eftersom vi ju jobbar än men så snart vi kan! =) 

Ja och kvällen har avrundats på bästa sätt, Morden i Midsomer med klassiska tillbehör (öl och popcorn hör liksom till den serien genom åren för mig). 

Nu är det bäst jag lägger mig jag med, sovit så dåligt på sistonde men det är väl nattperioden som ännu sitter i. 
Godnatt! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...