söndag 11 januari 2015

Sjuk helg med penicillin x 3.

Hej! Ja här har det varit lugna puckar de senaste dagarna! I torsdags skulle Kiron ha haft sin första skoldag för terminen, åh vad han såg fram emot det!

Men han hade klagat på lite halsont någon dag före. Och på torsdag morgon kunde han inte äta! Så han blev hemma. 
Även Mattias hade halsont och klagade mycket redan på onsdagen, och Tiril har blivit mer och mer snuvig och täppt i halsen, pratat grötigt. Själv hade jag lite ont i halsen men inte så jag inte pallade, snuvig och allmänt lite förkyld. 
 Iallafall, Mattias var först ner på VC eftersom de inte tyckte att barnen behövde kollas om inte han hade streptockocker. Han hade halsfluss med streptockocker och fick penicillin utskrivet men han skulle inte ta det om det inte blev värre eller han fick feber. Det blev värre senare så han går på penicillin nu... 
Han hann bara vara hemma nån timme så fick Kiron åka in, kunde inte äta alls och feber. Halsfluss med stort H! Pencillinkur även där som påbörjades direkt. Tiril hade också lite feber men inte ont i halsen när vi frågade, mer snuvig. Men hon var så himla tät i halsen så hon kunde knappt äta, så på kvällen blev det VC för henne med. En till penicillinkur...
Själv var jag ner och kollade mig på fredagmorgon eftersom jag hade mer halsont och var mer förkyld nu, och de tyckte då självklart att jag skulle kolla. De hittade inte streptokocker på mig dock, men jag har varit hemma i helgen, är det inte streptokocker (kan ha varit för tidigt att se också) så är det iallafall en underligt timad förkylning med taggtråd i halsen, hes, matt, ont i huvud, frusen konstant (förutom på natten då jag svettas!!), snorig osv osv. Jaja trevlig helg! 

Med andra ord förklarligt med lugnast möjliga helg. Mattias och barnen är iallafall mycket piggare nu, tre dagar in på penicillinkur. Och eftersom man inte smittar efter två dagars kur tydligen så blir det skola för Kiron imorgon och jobb för M (som haft föräldraledigt och semester ända tills nu, så han har inte tagit ut nån sjukdag ;)).
Jag och Tiril är bara lediga. Hoppas att jag hinner krya på mig imorgon.

Här är några bilder från innan vi blev sjuka. =) 
Julgransplundring förra helgen...!  
 

Mattias lagade god mat på trettondagen då jag jobbat. Fläskytterfilé med potatisgratäng och tomat & löksallad. 




Min kusins ursöta hundvalp Flingan, en kinesisk nakenhund! =D Så söt! 

Och de senaste dagarna har väl mest varit såhär... ;) Skönt att de är piggare nu! 


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...