torsdag 16 maj 2013

Parklöpare, gulasch och 7-årsfirande!

Hej!
Idag har jag varit igång hela dagen här hemma... Började stryka gardiner och byta ut i rum efter rum, till slut blev det bara ett kvar (lekrummet) och där har jag tänkt sy nya om jag bara kommer till skott nån gång...
Tiril har varit ute och lekt i princip hela dagen, fint väder! Och Kiron med, de hade förskolans dag på förskolan så de har varit ute och lekt och haft hinderbana m.m. =) Han hade hittat en STOR skalbagge där som han fick ta med hem, en Parklöpare, hade de kollat upp ;) Den fanns även i insektsboken vi läser så mycket för tillfället. Så den fick ett tillfälligt hem i en glasburk med hål i locket!

 Jakten fortsatte här hemma och snart var det 2 skalbaggar som kravlade omkring i burken. Han hittade en tredje också men den hann han tappa innan den kom till burken. ;) Oooo jag ryser lite men han har blivit modig, han var rädd för dessa för några dagar sen. 

 Dagens middag blev snabb gulaschsoppa med köttfärs, och gratinerade vitlöksbröd till, hittade recept här. Himmelsk gott! Toppat med matyoghurt.
Gratinerat vitlöksbröd
6 skivor vitt rostbröd halverade diagonalt
100 gram smör
3 vitlöksklyftor
1 tsk lime/citronsaft
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk torkad dragon
Skär bort kanterna från brödet och dela dem på diagonalen. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt & värm ugnen till 250 grader. Skala och riv vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser och rör till en krämig mjuk konsistens. Bred på smöret på bröden och grädda ca 8-10 min tills de fått fin färg. Ta ut dem ur ugnen och bred på ytterligare ett lager och låt dem svalna på plåt så blir de frasiga!

 
Sent omsider styrde vi kosan till min bror (Kiron fick motvilligt släppa ut skalbaggarna i trädgården innan, så får han söka igen imorgon ;)) för att fira Hannis som fyllde år sista april (men som vi inte hann gratta pga. sjukor, och hon bor ju hos dem varannan vecka). Fick såklart träffa gosnosen Robin också, stackarn är piggare nu tack och lov.


Hannis, nybliven 7-åring! Har på sig klänningen jag sytt åt henne. =)

Kakfatet nästan större än Robin, haha!
Kusinmys!!
Nej nu MÅSTE jag sova, imorgon blir det BHV för mig och Kiron, han ska träffa skolsköterskan för första gången, sen dagis för honom och jobb för mig.



1 kommentar:

solokatt76 sa...

Ni verkar hyfsat pigga i familjen igen! Skönt!! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...